AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski cheamă străinii să lupte împotriva rușilor. Legiunea anti-Putin

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski cheamă străinii să lupte împotriva rușilor. Legiunea anti-Putin

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat crearea unei legiunii internaționale de apărare teritorială a Ucrainei, care va înrola străinii care vor să lupte pentru țară împotriva Rusiei.

Duminică, 27 februarie, Zelenski s-a adresat cetățenilor țărilor străine, spunând că ofensiva Rusiei nu este doar o invazie a Ucrainei, ci „începutul unui război împotriva Europei”.

„Legiunea Internațională de Apărare Teritorială a Ucrainei”

Prin urmare, el a spus că oricine dorește să se alăture luptei și să „stea cot la cot” cu ucrainenii este binevenit să o facă.

„Conducerea Ucrainei invită toți străinii care doresc să se alăture rezistenței în fața ocupanților ruși și să protejeze securitatea mondială să vină în țara noastră și să se alăture forțelor de apărare teritorială. Se formează o unitate separată de străini – Legiunea Internațională de Apărare Teritorială a Ucrainei”, a spus el, scrie Russia Today, media pro-Kremlin.

Aderarea ar fi „dovada cheie” a sprijinului pentru Ucraina, a adăugat el.

De când Rusia și-a lansat ofensiva, statele membre NATO au promis că vor furniza arme Ucrainei. Cu toate acestea, Alianța a anunțat că nu are de gând să trimită trupe, ceea ce l-a determinat pe Zelenski să susțină că Ucraina a fost lăsată să se apere „singură”.

author avatar
Tudor Borcea
391 afisari

3 COMENTARII

  1. Alianța face ce trebuie în condiții anormale, față de țară invadată.
    Trebuie sa fie ffff vigilenta și să apere țările expuse că Rusia nu se va opri, o să reacționeze la tot și în multe moduri, latul se apropie.
    ATENȚIE LUME CIVILIZATĂ!

  2. Le trebuiesc urgent coordonatori militari specializați, mai ales, în lupta în localități ! Sunt cam dezorganizați, iar mulți dintre ukrainieni nu au pregătire militară !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger