AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski anunță atacul decisiv al Rusiei. Noaptea în care...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski anunță atacul decisiv al Rusiei. Noaptea în care se hotărăște soarta Kievului

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski anunță atacul decisiv al Rusiei. Noaptea în care se hotărăște soarta Kievului

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă, 26 februarie, că armata Rusiei va încerca să atace și să pună mâna pe capitala Kiev în cursul nopții, în timp ce bombardamente violente vizează capitala Ucrainei.

„În această noapte, inamicul își va folosi toată puterea pentru a ne sparge apărările în cel mai josnic, dur și inuman mod”, a spus președintele ucrainean într-un videoclip.

„Nu putem pierde capitala!”

„Nu putem pierde capitala. Mă adresez apărătorilor noștri, bărbați și femei de pe toate fronturile (…) În noaptea aceasta vor încerca să cucerească Kievul”.

„Vineri, a fost o zi grea, dar curajoasă. Luptăm pentru statul nostru pe toate fronturile, în sud, în est, în nord și în multe dintre orașele frumoasei noastre țări”, a adăugat el, scrie BFM TV.

Liderul ucrainean a spus că a vorbit în timpul zilei cu câțiva lideri occidentali de rang înalt, printre care președinții Joe Biden și Emmanuel Macron și cancelarul Olaf Scholz.

„Am explicat ce răspuns încă așteaptă ucrainenii la această agresiune. Am acceptat mai mult ajutor și sprijin. Ajutor semnificativ pentru statul nostru”, a continuat Zelenski.

„Obiectivul nostru principal este să punem capăt acestui masacru. Pierderile inamicului sunt foarte grele”, a adăugat el.

Lațul se strânge în jurul capitalei ucrainene, deoarece invazia Rusiei în Ucraina continuă. Mai multe orașe, inclusiv Kiev, orașul-port Mariupol situat la Marea Azov, Harkov, al doilea oraș al țării și Kramatorsk au fost victimele bombardamentelor puternice.

author avatar
Tudor Borcea
970 afisari

5 COMENTARII

  1. Auzi idiotul ” Pierderile inamicului sunt foarte grele”, asta-l f…reacă grija pe tâmpit !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger