AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski: Am spart planul Rusiei, armata noastră controlează Kievul

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski: Am spart planul Rusiei, armata noastră controlează Kievul

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski: Am spart planul Rusiei, armata noastră controlează Kievul

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă, 26 februarie, că a „a spart planul Rusiei”, în a treia zi de invazie a țării sale, cerându-le rușilor să-i spună lui Vladimir Putin să oprească războiul.

„Ocupanții au încercat totul”

„Ne-am păstrat terenul, am rezistat  și respingem cu succes atacurile inamice. Luptele continuă în multe orașe și regiuni ale țării, dar armata noastră este cea care controlează Kievul și orașele cheie din jurul capitalei”, a spus Zelenski într-o postare video pe Facebook.

Anterior, președintele Zelenski le-a cerut ucrainenilor să nu depună armele și să apere Kievul. „ Sunt aici. Nu vom depune armele și ne vom apăra țara”, a spus el.

„Ocupanții au vrut să blocheze centrul statului nostru şi să-şi plaseze acolo păpuşile, ca la Doneţk. Le-am spart”, a continuat Zelensky, care a asigurat că armata rusă „nu a obţinut niciun avantaj”.

„Inamicul a folosit totul împotriva noastră: rachete, avioane, drone, artilerie, vehicule blindate, sabotori, parașutiști”, a spus el, spunând că Moscova a lovit zone rezidențiale și încearcă să distrugă instalațiile electrice.

„Criminalii de război ruși”

„Știm că mulți oameni din Rusia sunt pur și simplu șocați de meschinăria și cruzimea guvernului”, a spus Zelenski.

Președintele Ucrainei a cerut, de asemenea, Germaniei și Ungariei, încă reticente, să aibă „curajul” de a tăia Rusia de sistemul interbancar Swift, esențial în finanțele globale.

Ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a reacționat pe Twitter, cerând „oprirea criminalilor de război ruși”.

Armata rusă continuă să avanseze pe teritoriul ucrainean, încercând să distrugă toată infrastructura militară aflată în cale. La periferia Kievului, armata rusă a reușit să preia aeroportul și încearcă să avanseze în capitală.

author avatar
Tudor Borcea
674 afisari

5 COMENTARII

  1. Occidentalii intotdeauna s-au miscat ca melcul in situatii critice. Sanctiunile economice impotriva Rusiei, trebuiau activate din secunda doi a atacului. Ei tot discuta despre ce „vor face”; la viitor.

  2. Lucrurile vor fi dramatice cand va incepe ofensiva. Infanteria sprijinita de tancuri si blindate nu va mai putea fi oprita. Metoda „tavalugului” ca la Berlin, este binercunoscuta de rusi si niciunde nu a dat gres.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger