AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski a ordonat MOBILIZARE GENERALĂ! Armata, la vânătoare printre...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski a ordonat MOBILIZARE GENERALĂ! Armata, la vânătoare printre turiștii de pe plaja din Odesa! – FOTO&VIDEO

odesaRĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski a ordonat MOBILIZARE GENERALĂ! Armata, la vânătoare printre turiștii de pe plaja din Odesa! – FOTO&VIDEO

Forțele militare ucrainene suferă pierderi masive în războiul cu Rusia. Kievul continuă să ceară de la Occident și mai multe arme de înaltă precizie, în speranța că va întoarce soarta luptelor în favoarea sa.

Cele mai înverșunate bătălii au loc în Severodonețk, oraș pe care rușii l-au încercuit complet. Regiunea Donbas este intens disputată, iar pierderile suferite de ucraineni sunt semnificative.

Pierderi masive pentru armata Ucrainei

Dacă experţii occidentali sunt de acord în a estima că mai multe mii de soldaţi ruşi au fost ucişi de la începutul invaziei în Ucraina, în schimb aproape nicio informaţie nu răzbate în spaţiul public despre pierderile armatei ucrainene.

Și, totuși, se pare că armata lui Zelenski rămâne fără soldați! O dovedește decizia de a mobiliza sute de mii de oameni, un ordin în acest sens fiind semnat chiar de președintele Ucrainei!

Ministrul adjunct al Apărării, Anna Malyar, a precizat în ultima luare de poziție că decretul prezindențial privind mobilizarea generală este în vigoare până la data de 23 august. Pentru a putea lupta cu rușii, iată că autoritățile de la Kiev aleg să mobilizeze civilii.

„Mobilizarea generală decurge conform planului” – Anna Malyar, ministrul-adjunct al Apărării

Tinerii, luați cu arcanul direct de pe plajă

Ministerul Apărării din Ucraina și-a trimis angajații pe teren pentru a recruta noi soldați.

La Odesa, Poliția militară împreună cu personalul Biroului militar de înregistrare și înrolare a efectuat un raid în rândul turiștilor locali. Zeci de civili au fost recrutați direct de pe șezlonguri, în timp ce se relaxau la mare, cu familiile lor.

Ordinul de recrutare a fost scris pe genunchi, printre umbrele și prosoape.

author avatar
Andreea Vlad