AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI IN UCRAINA. Zeci de elicoptere rusești se îndreaptă spre Kiev. Președintele...

RĂZBOI IN UCRAINA. Zeci de elicoptere rusești se îndreaptă spre Kiev. Președintele Zelinski mobilizează toate forțele pentru apărarea Capitalei! Va fi bătălia finală! – FOTO&VIDEO

RĂZBOI IN UCRAINA. Zeci de elicoptere rusești se îndreaptă spre Kiev. Președintele Zelinski mobilizează toate forțele pentru apărarea Capitalei! Va fi bătălia finală! - FOTO&VIDEO (foto: captură twitter)

Sunt imagini de ultimă oră surprinse în Ucraina, după atacul din direcția Rusiei.

Pe Twitter au apărut imagini cu elicoptere rusești survolând la doar 15 kilometri de capitala Ucrainei, întreptându-se spre Kiev.

S-a mai aflat că președintele Ucrainei își mobilizează forțele pentru a apăra Kievul și face apel la toți cetățenii să apere capitala statului. Informația s-a răspândit deja pe aceeași rețea de socializare.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a decretat joi mobilizarea generală a trupelor ucrainene în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva ţării, anunță Agerpres.

”Operațiunea ofensivă rusă este un atac la suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”

Anterior în cursul acestei zile, pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucraine în România se anunțase că „președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskyy, a susținut propunerea Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei cu privire la întreruperea relațiilor diplomatice dintre Ucraina și Federația Rusă.

„Subliniem că operațiunea ofensivă rusă este un atac la suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, o încălcare gravă a Cartei ONU, precum și normele și principiile stabilite ale dreptului internațional”, mai stă scris în mesaj.

Pe de altă parte, s-a transmis că Ucraina rupe relațiile diplomatice cu Rusia, dar menține funcțiile consulare. „Vom continua să apărăm drepturile și interesele ucrainenilor din Rusia, inclusiv ale prizonierilor politici ucraineni”, transmite aceeași sursă.

Doi soldați ruși, pe mâna armatei din Ucraina

În același timp, s-a aflat că doi soldați ruși au ajuns pe mâna armatei ucrainene.

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul-locotenent Valerii Zaluzhnyi, a făcut un anunț în această privință. Așa s-a aflat că soldații ucraineni „au capturat doi ocupanți ruși din unitatea 91701 a Regimentului de pușcași motorizat Yampol”.

Citiți mai multe AICI despre ordinul comandantului Forțelor Armate ale Ucrainei: „Produceți daune maxime invadatorilor!”

author avatar
Andrei Coman
753 afisari

9 COMENTARII

  1. Dar de integritatea României, din ale cārei teritorii strāmosesti e fācutā Ukraina, nu vorbeste dom’ presedinte?

  2. Economia europeana e in aer acum dupa blocajul dintre Rusia-China si tarile membre NATO.Cum veti debloca toata situatia care merge din ce in ce mai prost?Dupa pandemie si criza ce naiba o sa fie

  3. Nu atacați. Ascundeti-va. Îi luati prin ambuscada apoi va ascundeti din nou cand coboara la sol. Luptati ca afganistanezii prin hartuire nu va expuneti inutil.Trageti toti apoi fugiti Atragetii in lupta de gherila acolo au vulnerabilitatitragi fugi. Folisiti Stinger si Javelin dar si Gustav. Folositi lunete termo și atacați pe gradae noaptea. Va pot cuceri dar nu pot lupta si cu rezistenta. Intre timp Rusia o sa fie slabita economic si va recastigati libertatea. Va urez mult noroc si luciditate, Dumnezeu sa va ocroteasca!

  4. Problema este ca ucrainienii de rand nu prea par dispusi sa isi vanda pielea pentru regimul lui Zelenski.Ca despre asta e vorba.Normal,propaganda de presa nu sufla o vo vorba cum a ajuns acest Zelenski presedinte al Ucrainei.Cumva la fel ca Johannis?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)

A apărut o nouă teorie despre construirea piramidelor circulă în ultimele zile. Acestea ar fi fost construite mult mai ușor pentru că în preajma...

Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?

Guvernul promite majorări de salarii şi pensii în anul electoral 2024, dar în 2025 ar putea veni prăpădul. Semnalul de alarmă l-a tras guvernatorul...
proger