AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Zece explozii puternice la Nikolaev. Două mari universităţi, lovite...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zece explozii puternice la Nikolaev. Două mari universităţi, lovite de rachete ruseşti – VIDEO

nikolaevRĂZBOI ÎN UCRAINA. Zece explozii puternice la Nikolaev. Două mari universităţi, lovite de rachete ruseşti

Peste zece explozii puternice s-au auzit vineri dimineaţă la Nikolaev (în sudul Ucrainei), a anunţat primarul oraşului Oleksandr Senkevici pe contul său Telegram.

Două universități au fost lovite în timpul atacurilor, a declarat șeful administrației militare al regiunii. Potrivit presei ucrainene, în clădirea universității s-ar fi aflat inclusiv soldați din Garda Națională a Ucrainei.

Atac dezlănțuit asupra orașului Nikolaev

Deocamdată nu există informații privind victime, iar primarul localității a lansat un apel către civili să rămână în adăposturi, pentru că atacurile ar putea continua.

„Alerta aeriană continuă! Nu ieşiţi din case şi adăposturi! Toate informaţiile importante vi le voi comunica mai încolo!”, le-a transmis edilul locuitorilor din Nikolaev, care a fost supus unui bombardament de amploare şi cu o zi în urmă. Alerta aeriană a fost anunţat la ora locală 07:47, potrivit CNN.

La scurt timp, primarul a venit cu un nou mesaj, indicând că pe teren acţionează echipe de intervenţie şi de salvare. Pe moment se ştie doar de doi răniţi, a mai spus el, adăugând că bilanţul victimelor se va actualiza pe măsura înlăturării dărâmăturilor.

Rușii au bombardat o universitate

„De data aceasta, raşistî (aşa cum îi numesc ucrainenii pe ruşi) au lovit Nikolaev dimineaţa, în jurul orei 07:50, ştiind bine că în acest moment sunt deja mulţi oameni pe străzi. Adevăraţi terorişti!”, a scris el pe contul său de Telegram.

Şeful administraţiei militare (ucrainene) a regiunii Nikolaev, Vitali Kim, a publicat ulterior o înregistrare video cu momentul în care o rachetă inamică loveşte una dintre universităţile din Nikolaev.

„Astăzi, statul terorist Rusia a atacat două mari universităţi din Nikolaev. Cel puţin zece rachete au fost lansate. Acum ne atacă şi educaţia. Lansez un apel către universităţile din întreaga lume democratică să declare Rusia ceea ce este cu adevărat – un (stat) terorist!”, subliniază Vitali Kim în postarea sa pe Twitter.

author avatar
Andreea Vlad
279 afisari

4 COMENTARII

  1. In Universitatea Navala era defapt sediul Garzii Nationale.. Care e a doua, ca a fost singura lovita

  2. UNIVERSITATI ! ,DE TOATE CALIBRELE INCLUSIV CELE NOU SOSITE !, UNIVERSITATI DE GENUL AZOVSTAL !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger