AcasăȘTIRI EXTERNERăzboi în Ucraina. Vladimir Putin îşi desfăşoară armata către ţările baltice. NATO,...

Război în Ucraina. Vladimir Putin îşi desfăşoară armata către ţările baltice. NATO, în alertă!

soigu-putinRăzboi în Ucraina. Vladimir Putin îşi desfăşoara armata către ţările baltice. NATO, în alertă!

Vladimir Putin i-a cerut vineri ministrului apărării, Serghei Şoigu, să-i prezinte un raport cu propuneri de redesfăşurări militare la graniţele vestice ale Federaţiei, ca răspuns la consolidările NATO în Europa de Est.

În ce priveşte întărirea frontierelor noastre vestice, din cauza acţiunilor adoptate de statele NATO, aceasta necesită să fie studiată, vă cer să-mi pregătiţi un raport separat şi să-l prezentaţi.

Pe baza discutării rezultatelor, vom adopta o decizie relevantă în viitorul apropiat”, i-a spus Putin ministrului Apărării.

NATO a adus în zonă mii de militari

Decizia lui Putin a venit după ce NATO a desfăşurat mii de militari în Europa Centrală şi de Est pentru a consolida flancul estic, ca reacţie la intervenţia militară rusă în Ucraina, în vreme ce Moscova cerea, dimpotrivă, o retragere a Alianţei din această regiune.

Dintre statele Alianţei, Polonia şi cele trei ţări baltice au frontiere comune cu Federaţia Rusă. La rândul său, Ucraina se învecinează direct cu Polonia şi alte trei state din NATO: România, Ungaria şi Slovacia.

Rusiei a motivat invadarea Ucrainei prin temerea de a vedea ţara vecină alăturându-se NATO, ale cărei extinderi succesive sunt văzute de Moscova drept o ameninţare existenţială.

author avatar
Andrei Ștefan
1.233 afisari

8 COMENTARII

  1. Rusii nu au niciun fel de chef sa intre in conflict cu NATO dar odata ce se strica relatiile incepe ce a fost intre est si vest la zidul Berlinului in anii 90.Se vor urmari unii pe altii ca nebunii,daca nu mai au relatii bilaterale.adica paranoia de dinainte de 89

  2. Putine, spunele astora din vest sa nu mai santajeze estul cu noii bolsevici inainte sa ii asume pe cei vechi pe care tot ei i au exportat spre est in 1918 si au gasit cozile de topor care a distrus si poporul rus si pe toti ceilalti din jur. Bolsevismul e creeat dr scoala de la frankfurt si chicago cu sprijinul papei!!!

    • Bați câmpii idiotule. Dezinformare pură (pentru că știu că nu știi să traduci Fake news)

  3. Pe alrahahat cine il rapeste sa-l duca unde a intarcat mutul iapa ?se pricepe si la razboi acest slugoi?

  4. Pana acum marea Rusie, e praf !
    Putin e un dicatotor ramolit, un nostalgic comunist handicapat

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...
proger