AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Vladimir Putin a anunţat ce obiective mai are Rusia...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Vladimir Putin a anunţat ce obiective mai are Rusia în războiul pe care l-a pornit

vpRusia trimite APOCALIPSA AGRARĂ peste Europa! Putin, gata să vândă grâne doar țărilor „prietene”

Vladimir Putin a spus că forțele sale care desfășoară campania militară a Moscovei în Ucraina au acționat curajos, eficient și au folosit cele mai moderne arme.

Vorbind la o ceremonie de premiere la Cosmodromul Vostochny din estul îndepărtat al Rusiei, unde este așteptat să se întâlnească și cu liderul belarus Aleksandr Lukașenko, Putin a declarat că Moscova nu avea altă soluție decât să lanseze o operațiune militară pentru a proteja Rusia și că o ciocnire cu forțele anti-ruse ale Ucrainei a fost inevitabilă și era doar o chestiune de timp.

Putin spune că salvează oameni

Liderul de la Kremlin susţine că principalul obiectiv al intervenției militare a Moscovei în Ucraina a fost salvarea oamenilor din regiunea Donbas, din estul Ucrainei, unde separatiștii susținuți de ruși luptă cu forțele ucrainene din 2014.

Pe de o parte, ajutăm și salvăm oameni, iar pe de altă parte, pur și simplu luăm măsuri pentru a asigura securitatea Rusiei. Este clar că nu am avut de ales. A fost decizia corectă”, a mai spus Putin.

Putin a mai spus că țara sa nu intenționează să se izoleze de restul lumii și că forțele ruse care desfășoară campania militară a Moscovei în Ucraina au acționat curajos și eficient.

El a afirmat că Rusia nu mai putea tolera genocidul comis asupra poporului vorbitor de limbă rusă din regiunea Donbas.

author avatar
Andrei Ștefan