AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Unde vrea Zelenski să negocieze pacea dintre Rusia și...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Unde vrea Zelenski să negocieze pacea dintre Rusia și Ucraina: „Acesta este locul potrivit”

volodimir zelenskiRĂZBOI ÎN UCRAINA. Unde vrea Zelenski să negocieze pacea dintre Rusia și Ucraina: „Acesta este locul potrivit”

Volodimir Zelenski consideră că Ierusalim este „locul potrivit” pentru negocierea păcii dintre Rusia și Ucraina. Anunţul vine în contextul în care Israelul depune eforturi pentru a media un acord între cele două ţări.

„Prim-ministrul Israelului, Naftali Bennett, încearcă să găsească o modalitate de a avea discuţii. Suntem recunoscători pentru eforturile sale, astfel încât, mai devreme sau mai târziu, vom începe să avem discuţii cu Rusia, eventual la Ierusalim. Acesta este locul potrivit pentru a ajunge la pace, dacă este posibil”, a declarat Volodimir Zelenski.

Naftali Bennett vrea să preia rolul de mediator

Naftali Bennett, prim-ministrul israelian, încearcă o mediere între Ucraina şi Rusia. Acesta a mers la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin şi a avut mai multe convorbiri telefonice cu Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei s-a adresat, duminică, prin videoconferinţă, Parlamentului din Israel, Knesset, ţară care încearcă o mediere între Moscova şi Kiev. Israelul a adoptat o poziţie prudentă după invazia Rusiei în Ucraina deoarece SUA, aliatul istoric al Israelului, sprijină Ucraina, iar Rusia are soldaţi în ţara vecină Siria.

author avatar
Andreea Vlad