AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Un veteran britanic a fost ucis și altul dat...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Un veteran britanic a fost ucis și altul dat dispărut/ Legiunea Internațională a lui Zelenski, vânată de ruși

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Un veteran britanic a fost ucis și altul dat dispărut/ Legiunea Internațională a lui Zelenski, vânată de ruși

Un veteran al armatei britanice a fost ucis și un al doilea cetățean britanic este dat dispărut după ce se crede s-au oferit voluntari să lupte în Ucraina împotriva forțelor Rusiei.

Scott Sibley, în vârstă de 36 de ani, este primul cetățean britanic despre care s-a confirmat că a murit în acest război, declanșat de președintele rus Vladimir Putin la 24 februarie, informează vineri Sky News. Un prieten l-a descris ca fiind cea mai „curajoasă persoană pe care o cunoștea”. Nu este clar în ce zi a fost ucis Sibley, dar se crede că a murit în urmă cu câteva zile în sudul sau estul Ucrainei.

Legiunea Internațională din Ucraina nu comentează

Un purtător de cuvânt al Legiunii Internaționale din Ucraina, care cuprinde luptătorii străini în această țară, a refuzat să comenteze despre acest caz. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut formarea unei Legiuni Internaționale pentru apărarea Ucrainei, după invazia rusă din 24 februarie. Autoritățile de la Londra i-au sfătuit oficial pe britanici să nu se alăture luptelor.

The Foreign, Commonwealth and Development Office (FCDO) nu a oferit niciun detaliu despre ce făceau cei doi bărbați în Ucraina. Un purtător de cuvânt al FCDO a declarat: „Putem confirma că un cetățean britanic a fost ucis în Ucraina și îi sprijinim familia”.

Sibley a servit în cadrul Corpului Regal de Logistică. Sky News a ales să nu dea numele cetățeanului britanic dispărut. Familiile ambilor britanici au fost informate despre situație și sunt sprijinite de Ministerul de Externe.

Despre cel de-al doilea britanic, purtătorul de cuvânt al FCDO a declarat: „Suntem la curent cu un cetățean britanic care este dispărut în Ucraina și îi sprijinim familia. Căutăm urgent informații suplimentare”.

Pe de altă parte, au fost exprimate temeri cu privire la siguranța altor doi cetățeni britanici aflați în Ucraina. Presidium Network, o organizație non-profit cu sediul în Marea Britanie, a afirmat că cei doi bărbați, civili, care lucrau ca voluntari pentru ajutor umanitar, au fost capturați luni de forțele rusești la un punct de control la sud de orașul Zaporojie. Ministerul Afacerilor Externe caută urgent mai multe informații în urma rapoartelor privind cetățenii britanici care au fost reținuți.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
701 afisari

8 COMENTARII

  1. Ma, voi recititi ceea ce va debiteaza tartacuta ??? Adica, cum vanata de rusi ??? Pai cine ai vrea sa-i vaneze ??? Tiriac la Craciun ??? Si adica cum ”se crede ca s-au aferit voluntari” ??/ Pai, i-a dus cineva cu forta ??? S-au imbatat cumva si s-au trezit in Ucraina ??? Nu teteo, s-au crezut in filme si faceau pe Rambo, dar, uite ca razboiul nu e film. Trebuiau sa stea acasa. Siii apropo, ajutorul umanitar inseamna cumba AKM plus 30 de crtuse ???

  2. Astea din legiunea internationala ar trebui considerati criminali din start,din moment ce se duc sa omoare oameni fiind platiti pentru asta.

  3. Bai, daca i-a mancat undeva si pe astia 2 britanici, daca s-au crezut Rambo, acolo e Iadul pe Pamant in Ukro-na-zia, e clar ca baietii nu stiau exact in ce rahat major se baga, dar acum asta e, intr-o lata viata o sa se faca pescari !! Ha ha ha 🙂 Bai, numai propaganda nazista au astia in ei, si amerlocii si rusnacii mint non-stop despre ce fac ei pe acolo, e un proxy war de toata frumusetea, asa ca bai jidanski de Zelenski, sa nu uiti sa lupti impotriva rusnacilor pana la ultimul ukro-na-zi, cam asa a fost intelegerea ta, bai actorasule ratat, si jidan pe deasupra !! Ha ha ha 🙂

  4. Nu se știe de cei dispăruți? Vom afla cât de curând, prizonieri fiind la ruși, vor turna tot ce știu despre trupele ucrainene.

  5. Aceste gunoaie de englezi criminali isi merita soarta ,iar pe mercenarii care sint lua ti prizioneri trebuie dusi in Siberia la munca grea pe viata

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger