AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Un „tribunal internațional” pentru „azoviști”. Unde se plănuiește înființarea...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Un „tribunal internațional” pentru „azoviști”. Unde se plănuiește înființarea instanței

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Un „tribunal internațional” pentru „azoviști”. Unde se plănuiește înființarea instanței / Foto: Tass

Soldații ucraineni care s-au predat în timp ce apărau combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, asediat, se vor confrunta cu un „tribunal internațional”, a declarat luni șeful autoproclamatei Republicii Populare Donețk (DNR), susținută de Rusia.

Liderul DNR, Denis Pușilin, a declarat pentru Interfax că toți cei 2.439 de prizonieri de la Azovstal se află în prezent pe teritoriul republicii separatiste. „Plănuim să organizăm un tribunal internațional în republică”, a declarat Pușilin. El a afirmat că o cartă pentru tribunal este deja „în lucru”.

Printre prizonieri, 78 de femei

Pușilin a mai spus că 78 dintre cei reținuți erau femei și a afirmat că printre combatanți se aflau mai mulți cetățeni străini. Predarea în masă a soldaților ucraineni la uzina Azovstal, săptămâna trecută, a marcat sfârșitul unei bătălii sângeroase, care a durat luni de zile, pentru controlul orașului Mariupol, un port strategic din sudul Ucrainei.

Rezistența soldaților în fața forțelor rusești care au încercuit vasta oțelărie a devenit unul dintre simbolurile durabile ale războiului început de Rusia în țara vecină.

Soldații care au luat ultima poziție în interiorul fabricii au reprezentat un amestec de trupe ucrainene și luptători din Batalionul Azov, un grup cu rădăcini de extremă dreapta care s-a îndepărtat între timp de politică pentru a lupta în mod oficial în cadrul armatei ucrainene.

În timp ce Ucraina afirmă că va încerca un schimb de prizonieri pentru a-i readuce acasă pe apărătorii din Azovstal, Moscova nu a dat o indicație clară cu privire la soarta luptătorilor, scrie The Moscow Times.

Rusia îl lasă pe Viktor Medvedciuk ucrainenilor

Negociatorul rus de rang înalt Leonid Sluțki a sugerat sâmbătă că prizonierii din Azov ar putea fi schimbați cu Viktor Medvedciuk, aliat al lui Vladimir Putin, aflat în închisoare, o sugestie reluată de ministrul adjunct de Externe al Moscovei, Andrei Rudenko, luni.

Dar Kremlinul a respins această propunere. „Am spus deja că Medvedciuk este un cetățean al Ucrainei, nu are nimic de-a face cu Rusia și nu este militar”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Iar în cazul celor care s-au predat la Azovstal, este vorba despre militari și membri ai formațiunilor naționaliste”.

author avatar
Tudor Borcea
571 afisari

4 COMENTARII

  1. DESPRE ACEST CURENT SI ORGANIZARE DE TIP FASCISTO-NATIONALISTA

  2. Stapanul combinatului si-a facut armata personala din rezervisti si iubitori de arme si lupte. Ei trebuiau sa apere Azovstal pana castiga Zelenski coronita de erou cu un miliard la ciorap.Numai ca in salariile lor nu intra pretul vietii lor sau despagubiri pentru familii. Acum se pregateste un proces in care lumea sa vada castingul filmelor sorosiste. Slava Ucraina, dar de ce ofiteri de grad inalt din U.E. Canada, Marea Britanie, etc. Aia erau cuprinsi de o asa mare dragoste de Ucraina ori, cum sustin rusii, puneau la cale strategii sa iasa filmul cu Zelenski bine. Ucrainienii de rand au inteles ca pe spatele si distrugerea lor Zelenski face bani grei si vrea sa fie si marcat precum Kovesi…corupt pana in maduva oaselor, dar spalat bine si gatit pruna!

  3. A ha ha, s-a cam terminat filmul si cu acele laboratoare de razboi biologic de sub Azovstal, amerlocii acum nu mai zic nimic de ele, deci e clar ca acolo se lucra la greu, dar numai pentru binele comun, desigur !! Ha ha ha 🙂 Bai nazistilor azovieni, bai mercenarilor straini, acum sa va vedem cat de curajosi sunteti, sau dati pe goarna tot ce stiti, sau va faceti cu o vacanta prelungita prin Siberia pe cel putin 10 ani, numai asa, sa va obisnuiti cu iernilr grele care vin, ca doar de aia nu se mai zice intre globalisti nimic de Incalzirea Globala, nici de Ingehtul Global, ci acum sunt Schimbari Climatice, a-ti inteles, bai azovienilor, noua limba de lemn globalista ? Ha ha ha 🙂 Mult noroc, bai mercenarilor, o sa va scoata cia de acolo La Anul si La mUlti Ani !! Vorba aia, a-ti cam inbilinat-o acum, dar va descurcati voi cumva !! Ha ha ha 🙂

  4. Aceste gunoaie naziste de militari ucraineni plus mercenarii NATO drogati si pedofili trebuie dus i un mijlocul Siberiei si pusti la munca grea pe viata

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger