AcasăȘTIRI EXTERNERăzboi în Ucraina. Un mercenar Wagner, prins de ucraineni, a dezvăluit cu...

Război în Ucraina. Un mercenar Wagner, prins de ucraineni, a dezvăluit cu cât este plătit ca să lupte pentru Putin. Suma, infimă!

mercenar-wagnerRăzboi în Ucraina. Un mercenar Wagner, prins de ucraineni, a dezvăluit cu cât este plătit ca să lupte pentru Putin. Suma, infimă!

Soldaţii lui Putin luptă aproape gratis! Un mercenar Wagner, soldat în ceea ce se spune că ar fi armata privată a lui Putin, ar fi primit soldă 6 euro pe zi pentru a lupta în Ucraina. Bărbatul le-ar fi povestit cu lux de amănunte soldaţilor ucraineni care l-au luat prizonier despre misiunea pe care o avea în ţara lui Zelinsky.

Membrul grupării “Wagner” a confirmat că a primit 60 de dolari pe zi pentru a lupta în Siria, dar în Ucraina onorariul lunar a fost de doar 2% din onorariul lunar de 56 de mii de ruble. Adică 6 euro pe zi ca să poarte un război în Ucraina.

Mercenarul a recunoscut că ucrainenii sunt „omenoşi”

Redăm un dialog între un soldat ucrainean şi mercenarul Wagner:

Soldat ucrainean: Aici, în Ucraina, cât îți plătește?

Prizonier rus: 2% din onorariu.

Soldat ucrainean: Ce onorariu ai?

Prizonier rus: 56 de mii.

Soldat ucrainean: 56 de mii de ruble într-o lună este onorariul tău?

Prizonier rus: Da, într-o lună.

Soldat ucrainean: Este onorariul tău în calitate de comandant de secție? Şi cât primești pentru că te afli aici, în Ucraina?

Prizonier rus: Acest 2% în fiecare 24 de ore.

Soldat ucrainean: Ai câștigat bani pe sângele nostru?

Soldat ucrainean: Cine este Putin?

Prizonier rus: P…. (cuvânt cenzurat în limba rusă)

Soldat ucrainean: În Ucraina sunt naziști?

Prizonier rus: Nu. Spun că, dimpotrivă, au avut o atitudine omenească.

Soldat ucrainean: Şi va fi așa. Eu chiar și cu aceste emoții nici cu degetul nu te ating. Şi toți vor avea o atitudine omenească. Doar ca să înțelegi cine e Putin.

Altfel, Armata rusă a cucerit orașul Herson, potrivit CNN. Și BBC citează oficiali locali ucraineni care afirmă că oraşul Herson a căzut în mâinile forţelor ruse.

author avatar
Andrei Ștefan