AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Supertunul care vâna trupele lui Putin de la 37...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Supertunul care vâna trupele lui Putin de la 37 kilometri distanță

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Un mall din Kiev, pulverizat de bombardament / Cel puțin opt oameni au murit (VIDEO)

Un centru comercial situat în nord-vestul Kievului a fost scena unui bombardament rusesc intens, care a ucis cel puțin opt persoane, în noaptea de duminică spre luni. Pompierii și militarii continuă luni căutarea de noi posibile victime.

Acest atac a venit în momentul în care forțele ruse continua să încercuiască capitala Ucrainei. Opt cadavre zăceau luni dimineață în fața centrului comercial Retroville din nord-vestul Kievului.

Munițiile unui super-tun ucrainean au fost vizate

Locul a fost lovit de o rachetă foarte puternică, lansată probabil de un avion, care  pulverizat vehiculele și a lăsat un crater de câțiva metri lățime în parcarea din fața clădirii clădiri cu zece etaje carbonizate și din care ieșea fum.

În detaliu, toată partea de sud a imensului centru comercial a fost distrusă, precum și un club de fitness din parcare. Dărâmături, vehicule distruse, resturi contorsionate au împânzit scena sinistrului pe sute de metri.

Potrivit unor informații, rușii spun că zona era folosită de armata ucraineană pentru a ascunde muniții pentru cel mai puternic tun autopropulsat din lume, 2S7 Pion, ce poate trage proiectile de calibrul 203 mm la o distanță de 37 km. 2S7 Pion a fost produs în vremea URSS, când Rusia și Ucraina aveau armament comun.

În timpul nopții, serviciile de urgență au indicat că „focul inamic” a provocat un incendiu la mai multe etaje ale centrului comercial, situat în cartierul Podilski.

Imagini de la o cameră de supraveghere care arată o explozie uriașă și un nor în formă de ciupercă, urmate de o serie de explozii mai mici. Pompierii au extras cel puțin un bărbat din dărâmăturile clădirii, acoperit de praf, potrivit altor imagini video difuzate de serviciile de urgență.

Riveranii care locuiesc într-o clădire vecină, ale cărei ferestre au fost pulverizate de explozie, au spus că au văzut un lansator de rachete mobil lângă mall cu câteva zile mai devreme.

author avatar
Tudor Borcea
732 afisari

1 COMENTARIU

  1. avem si noi, se numeste arahat matz gros de calibru in functie de meniul zilei, cand il armeaza muniz bubuie in toata romania

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger