AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Un general ucrainean se oferă ca prizonier de război...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Un general ucrainean se oferă ca prizonier de război Rusiei. Ce solicită la schimb

ucrainaRĂZBOI ÎN UCRAINA. Un general ucrainean se oferă ca prizonier de război Rusiei. Ce solicită la schimb

Un general de poliție din Ucraina se oferă singur ca ostatic Rusiei. Vyacheslav Abroskin cere la schimb un singur lucru: evacuarea copiilor din orașul Mariupol.

După două săptămâni de bombardamente, Mariupol, orașul-port de la Marea Azov, este distrus în proporție de 90% și criza umanitară este în creștere. Abroskin a declarat că, chiar înainte de începerea războiului la sfârșitul lunii februarie, le-a promis locuitorilor că le va apăra orașul, potrivit republicworld.com.

În Mariupol sunt mulți copii care „vor muri în zilele următoare” dacă nu sunt salvați acum, spune generalul ucrainean într-o postare pe Facebook, care a făcut apel la „ocupanții ruși” să îi ofere posibilitatea de a scoate copiii din oraș. A cerut să-l lase în Mariupol pentru 3 zile și să aranjeze evacuarea copiilor, iar la schimb să se predea.

Generalul ucrainean se află pe lista neagră a Moscovei

Vyacheslav Abroskin a declarat, de asemena, că se află pe lista de sancțiuni a Moscovei. „Sunt un general de poliție care a organizat direct un protest împotriva voastră pe Donețchin din 2014 până în 2018. Sunt inclus în lista voastră de sancțiuni. Mă căutați, ați aranjat să mă eliminați.”, a spus el, adăugând: „Viața mea îmi aparține numai mie și o ofer în schimbul vieții copiilor din Mariupol”.

Apelul generalului ucrainean către Rusia a venit după ce surse din Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei au dezvăluit că Moscova intenționează să pună capăt războiului din Ucraina până pe 9 mai.

Orașul-port Mariupol, văzut ca fiind crucial pentru campania Rusiei, a fost încercuit de trupele ruse de la începutul lunii martie. Potrivit oficialilor din Mariupol, forțele ruse au făcut peste 3.000 de victime în oraș.

author avatar
Andreea Vlad