AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Un fabricant de armament din Germania trimite obuziere forțelor...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Un fabricant de armament din Germania trimite obuziere forțelor Kievului / Ar putea fi linia roșie pentru Putin?

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Un fabricant de armament din Germania trimite obuziere forțelor Kievului / Ar putea fi linia roșie pentru Putin?

Ucraina a primit o ofertă pentru un transport considerabil de obuziere autopropulsate de la o companie germană de armament, a declarat duminică o sursă guvernamentală germană.

Săptămânalul german Welt am Sonntag a raportat sâmbătă că producătorul de armament Krauss-Maffei Wegmann a oferit Ucrainei 100 de obuziere, o armă de artilerie foarte utilă forțelor președintelui Volodimir Zelenski, citând surse guvernamentale sub protecția anonimatului de la Kiev.

„Această ofertă există”

Welt am Sonntag spunea că producătorul nu avea în prezent armamentul pregătit pentru livrare și, prin urmare, a sugerat ca armata Germaniei să ofere 100 de proprii obuziere Kievului, iar producătorul va livra apoi noile arme armatei germane odată fiind gata, probabil de la a doua jumătate a anului 2024.

„Această ofertă există”, a spus sursa germană pentru Reuters, fără a oferi alte detalii.

Fabricantul Krauss-Maffei Wegmann nu a fost disponibil imediat pentru comentarii. Un purtător de cuvânt al Ministerului German al Apărării a refuzat să comenteze.

După invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie, Germania și-a inversat politica de lungă durată de a nu trimite arme în zonele de conflict și a declarat că va furniza Ucrainei, printre alte arme, rachete Strela.

Cancelarul Olaf Scholz a declarat vineri că este important ca Germania să furnizeze doar arme pe care armata ucraineană va ști să le folosească, cum ar fi echipamente mai vechi de la armata fostei Germanii de Est comunistă.

 

author avatar
Tudor Borcea
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger