AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. UE își dublează ajutorul acordat Kievului. Câți bani merg...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. UE își dublează ajutorul acordat Kievului. Câți bani merg către armata ucraineană

uniunea europeanaRĂZBOI ÎN UCRAINA. UE își dublează ajutorul acordat Kievului. Câți bani merg către armata ucraineană

Uniunea Europeană continuă să sprijine Ucraina în fața agresiunii ruse. Astfel, Consiliul Uniunii Europene a adoptat miercuri două măsuri de asistență în cadrul Instrumentului european pentru pace (EPF) în valoare de încă 500 de milioane de euro. Prin urmare, ajutorul militar acordat Ucrainei ajunge la un miliard de euro.

„Vom continua să sprijinim Ucraina împotriva agresiunii Rusiei și a suferințelor de nedescris pe care aceasta le provoacă populației ucrainene. Suma suplimentară de 500 de milioane de euro în cadrul Instrumentului european pentru pace este un alt semn al sprijinului acordat de UE forțelor armate ucrainene pentru a-și apăra teritoriul și populația”, a afirmat Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate.

Potrivit unui comunicat al Consiliului, măsurile de asistență convenite vor finanța atât furnizarea de echipamente și bunuri, cum ar fi echipamente de protecție personală, truse de prim ajutor și combustibil, cât și echipamente și platforme militare, concepute pentru a furniza forță letală în scopuri defensive.

UE ajută Ucraina cu 1 miliarde de euro

Durata măsurii de asistență este, de asemenea, prelungită cu 12 luni. Pentru prima dată în istorie, Uniunea Europeană a finanțat și livrat arme unei țări terțe care este atacată, Ucraina, conform unei decizii pe care au luat-o la 27 februarie, în unanimitate, miniștrii de externe din statele membre ale UE

Acordul inițial a prevăzut furnizarea de armament armatei ucrainene în valoare de 450 de milioane de euro şi echipamente de protecţie şi combustibil în valoare de 50 de milioane de euro. Sprijinul Uniunii Europene pentru armata ucraineană se adaugă celui oferit bilateral de statele membre, precum și măsurilor de asistență militară care vin din partea Statelor Unite sau a Regatului Unit.

Marea Britanie a promis Ucrainei 6000 de rachete

Marea Britanie va furniza Ucrainei aproximativ 6.000 de rachete defensive şi aproape 30 de milioane de lire sterline pentru a sprijini acoperirea BBC în regiune şi pentru plata soldaţilor şi piloţilor ucraineni, informează Reuters.

Premierul britanic Boris Johnson va anunţa noul pachet de sprijin joi, la reuniunile liderilor NATO şi G7, semnalând totodată dorinţa de a consolida în continuare capabilităţile de apărare ale Ucrainei, a informat miercuri biroul său.

„Regatul Unit va colabora cu aliaţii noştri pentru a intensifica sprijinul militar şi economic acordat Ucrainei, întărindu-i apărarea pe măsură ce schimbă cursul acestei lupte”, a spus Boris Johnson.

author avatar
Andreea Vlad
191 afisari

5 COMENTARII

  1. Arme si echipament militar pentru…..pace ?! Cand se vor aseza la masa tratativelor vom putea vorbi de demersuri pentru pace. Chiar toti suntem naivi !

  2. Nu poti sā spui ” UE ÎSI dubleazā … ”, dacā ajutorul este destinat altcuiva, prostānaco. Bā, chiar nu aveti minime cunostinte, chiar nu aveti habar de topica limbii române? Ziaricilor!

  3. Nemernicii vestici nu vor deci pace,pai atunci pe voi sa cada razboiul sau voi sunteti departe va place doar gazul de la rusi !!!Sunteti satanici si asta va asmute vreti sa distrugeti ultima tara ortodoxa nestapanita de voi neomarxisti fara Dumnezeu!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger