AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Ucrainenii au lovit nava amiral a Rusiei de la...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Ucrainenii au lovit nava amiral a Rusiei de la Marea Neagră. Crucișătorul Moskva este grav avariat – VIDEO

MoskvaRĂZBOI ÎN UCRAINA. Ucrainenii au lovit nava amiral a Rusiei de la Marea Neagră. Crucișătorul Moskva este grav avariat - VIDEO

Nava amiral a flotei ruse de la Marea Neagră, crucișătorul de rachete Moskva, a fost grav avariată când muniția de la bord a explodat, a declarat joi agenția de știri Interfax, citată de Reuters.

Tot echipajul a fost evacuat. Nava de 12.500 de tone are de obicei un echipaj de aproximativ 500.

„În urma unui incendiu asupra crucișătorului Moskva, muniția a explodat. Nava a fost grav avariată”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat. „Echipajul a fost complet evacuat”.

Nava, lovită cu rachete ucrainene

Un tir de rachetă ucrainean a provocat un incendiu la bordul unui crucișător rusesc, Moskva, au anunțat miercuri seară autoritățile ucrainene.

Un consilier al președintelui ucrainean, Oleksii Arestovich, a confirmat pe Youtube loviturile ucrainene împotriva navei, fără a preciza însă locația acesteia.

„Arde foarte tare. Acum. Și cu această mare agitată, este imposibil de știut când vor putea primi ajutor”, a spus el, asigurând că „510 membri ai echipajului” se află la bord.

Nava sfidată de garnizoana de pe Insula Şerpilor

Agențiile de presă ruse au declarat că Moskva, pusă în funcțiune în 1983, era înarmată cu 16 rachete de croazieră antinavă „Vulkan” cu o rază de acțiune de cel puțin 700 km. Interfax nu a oferit mai multe detalii despre incident.

Nava Moskva este cea care a atacat Insula Șerpilor și a generat răspunsul devenit emblematic al unui grănicer ucrainean care a refuzat să se predea.

author avatar
Andreea Vlad
696 afisari

3 COMENTARII

  1. Eu cred ca razboiul asta este un fel de reciclarea vechiturilor…nave din 1983????

  2. Un zvon zice că Moscova era la 25 mile marine sud de Insula Șerpilor. Adică în fața Dobrogei. Mai știi?
    A mai fost un distrugător sovietic cu același nume scufundat de ai noștrii în iunie 1941.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger