AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Ucraina pierde accesul la Marea Azov! Rușii securizează coridorul...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Ucraina pierde accesul la Marea Azov! Rușii securizează coridorul terestru între Crimeea și Donbas

MariupolRĂZBOI ÎN UCRAINA. Ucraina pierde accesul la Marea Azov! Rușii securizează coridorul terestru între Crimeea și Donbas

Preluarea orașului-port Mariupol ar fi o victorie strategică pentru Rusia și o lovitură majoră pentru Ucraina. Mariupol este un port important din punct de vedere strategic la Marea Azov, parte a Mării Negre.

Dacă Mariupol ar fi capturat, Rusia ar ajunge, de asemenea, să dețină control deplin asupra a peste 80% din coasta Mării Negre a Ucrainei, întrerupându-i astfel comerțul maritim și izolând-o și mai mult de restul lumii.

Cu danele sale adânci, este cel mai mare port din regiunea Mării Azov și găzduiește o mare fabrică de oțel. În vremuri normale, Mariupol este un centru cheie de export pentru oțelul, cărbunele și porumbul Ucrainei, care merg către clienții din Orientul Mijlociu și nu numai.

Mariupol, punct strategic pentru economia Ucrainei

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis într-o actualizare recentă că trupele ruse au ocupat un „culoar de uscat” cu peninsula Crimeea, care a fost anexată de Rusia în 2014.

Acest lucru ar fi blocat accesul Ucrainei la Marea Azov.

Între timp, armata ucraineană a spus că Moscova a pierdut „potenţialul ofensiv” şi că acum este forţată să solicite întăriri din Rusia.

author avatar
Andreea Vlad
947 afisari

3 COMENTARII

  1. UCRAINIENII SPUN ORCE IN DISPERARE , RUSII SUNT HOTARATI SA LE SCOATA DIN CAP UCRAINIENILOR PROSTIILE PE CARE LE-AU INGHITIT PE NEMESTECAT .
    UCRAINA S-A NASCUT CA PARTE A IMPERIULUI TARIST !.
    CE ISTORIE ARE UCRAINA ?, DIN 1991 PANA AZI NU I S-A USCAT NICI BURICUL NICI CERNEALA PE DECLARATIA DE INDEPENDENTA !.
    UCRAINA CA SI IN MAJORITATEA FOSTEI URSS SE GASESC AMESTECATE TOATE NATIILE ,PRINCIPIUL DEZBINA SI STAPANESTE A FOST LEGEA DE BAZA.
    VEZI KAZAHSTANUL UN CONGLOMERAT REZULTAT DIN DEPORTARI SUCCESIVE ,AM INTALNIT ACOLO -POLONEZI ,UCRAINIENI ,BASARABENI , MONGOLI CA TRAIAU INCA IN IURTE !.
    CEI UCRAINA UN CONGLOMERAT DE TERITORII OCUPATE DE PE LA 1700+PE VREMEA ECATERINEI A ll A VEZI NOVAIA RASIA ,VEZI BUCATILE RUPTE DIN PRUSIA ORIENTALA ,VEZI BUCATI DIN POLONIA , BUCATI DIN ROMANIA .AZI RUSII VOR SA LE ARATE UCRAINIENILOR CINE I-A FACUT MARI !,IAR DUPA RAZBOI CAT VOR FI DE MICI SI CINE-I MAMA RODINA. ESTE UN RAZBOI GROAZNIC ,FRATICID !,DAR INEVITABIL . CAND UE S-A VRUT IN OGRADA RUSULUI !,RUSULUI I-A SARIT MUSTARUL ,IAR CINE NU-L CUNOASTE PE RUS
    LA MANIE SAU LA BETIE DA DE DRACU. AM TRAIT PRINTRE EI LA BINE SI LA RAU ,ORUNDE AM AJUNS AM RESPECTAT LEGEA PAMANTULUI PE CARE AM CALCAT SI N-AM AVUT PROBLEME.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger