AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Trupele rusești se regrupează. Războiul se extinde, bombardamente în...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Trupele rusești se regrupează. Războiul se extinde, bombardamente în premieră în Luțk și Dnipro – FOTO

ucrainaRĂZBOI ÎN UCRAINA. Trupele rusești se regrupează. Războiul se extinde, bombardamente în premieră în Luțk și Dnipro - FOTO

Noi imagini din satelit surprinse joi într-un interval în care norii s-au risipit deasupra Kiev-ului arată că uriașul convoi militar rusesc aflat la nord-vest de capitală și care se întindea pe o distanță de peste 64 de kilometri s-a „dispersat în mare parte și s-a repoziționat”, relatează CNN, citând Maxar Technologies.

Imaginile din satelit arată că unele elemente ale convoiului s-au repoziționat în păduri și în zone împădurite din apropiere de localitatea Lubianka. Imaginile din satelit au fost realizate joi, la ora 11:37, ora Kievului.

La nord de baza aeriană Antonov din Hostomel, vehiculele militare rusești se văd staționând pe șosele în zonele rezidențiale din orașul Ozera, aflat la circa 30 de kilometri nord-vest de Kiev.

foto: Maxar Technologies

Artileria remorcată și alte vehicule sunt văzute adăpostindu-se lângă petice rare de copaci în apropiere de Lubianka, la aproximativ cinci kilometri nord-vest de baza aeriană Antonov.

În Berestianka – la 16 km vest de baza aeriană – mai multe camioane cu combustibil și ceea ce Maxar spune că par a fi mai multe lansatoare de rachete sunt poziționate pe un câmp, în apropierea unor copaci.

Bombardamente în premieră în Luțk și Dnipro

Între timp, orașe din vestul și centrul Ucrainei, care nu au fost bombardate până acum, au fost atacate cu rachete.

Au fost raportate explozii în Luțk, în nord-vestul Ucrainei, precum și în Dnipro – un oraș situat pe râul Nipru, anunță BBC. Niciunul dintre aceste orașe nu a mai avut parte de bombardamente directe până acum.

Atacul de la Luțk a vizat un aerodrom, potrivit localnicilor din zonă, relatează BBC Ucraina. Există, de asemenea, relatări că rachetele rusești au lovit o fabrică – singurul loc unde anumite motoare cu reacție pentru avioane de luptă pot fi reparate.

Presa ucraineană a transmis că în Dnipro ar fi avut loc trei explozii și că una a vizat o fabrică de încălțăminte cu două etaje. Celelalte două explozii au fost în apropierea unei grădinițe și a unui bloc cu mai multe apartamente.

author avatar
Andreea Vlad
942 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger