AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Tren blindat rusesc, aruncat în aer în Melitopol -...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Tren blindat rusesc, aruncat în aer în Melitopol – VIDEO

trenRĂZBOI ÎN UCRAINA. Tren blindat rusesc, aruncat în aer în Melitopol - VIDEO

Un tren blindat care transporta trupe ruseşti a fost aruncat în aer în Melitopol, oraş situat în sudul Ucrainei. Ucrainenii au detonat un dispozitiv exploziv, direct sub garnitura care transporta militari, a anunțat miercuri forța de apărare teritorială ucraineană, potrivit Sky News.

O explozie puternică a fost auzită miercuri, 18 mai, de locuitorii din Melitopol. Potrivit mai multor informații de pe rețelele de socializare, luptătorii ucraineni au aruncat în aer un tren blindat rusesc, urmând un schimb de focuri.

Trenul transporta trupe militare rusești

„Gherilele din Melitopol au avariat trenul blindat al ocupanților ruși (da, încă le folosesc). Calea ferată a fost avariată”, se arată într-un mesaj pe Telegram.
Informația potrivit căreia a avut loc și un schimb de focuri a fost făcută publică și de ziarul „Ria Melitopol”.

„În urmă cu aproximativ o oră, în centrul Melitopolului a izbucnit o explozie, care s-a auzit în aproape toate zonele. Potrivit localnicilor, ferestrele caselor aproape că au zburat, iar pereții clădirilor au vibrat”, au scris jurnaliștii, menționând că o explozie a izbucnit lângă calea ferată, potrivit Obozrevatel.

Trenul se afla la Melitopol din luna martie

Ministerul rus al Apărării nu a transmis nicio informație referitoare la acest atac. Apărarea teritorială ucraineană, ramura rezervistă a forțelor armate, a declarat că un dispozitiv exploziv a detonat direct sub un tren blindat care transporta militari.

Trenul blindat al Forțelor Armate ale Rusiei a sosit în Melitopol la începutul lunii martie. Dintr-un material video publicat pe Internet arăta faptul că în compunerea acestuia se află mașini blindate, platforme cu tunuri antiaeriene ZU-23 și camuflaj tipic pentru trenurile blindate speciale Amur sau Baikal.

author avatar
Andreea Vlad