AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Teoria care schimbă tot ce s-a spus despre „Masacrul...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Teoria care schimbă tot ce s-a spus despre „Masacrul de la Bucea”, lansată de un jurnalist italian – VIDEO

Tony Capuozzo, unul din cei mai reputați jurnaliști italieni de război, și-a exprimat dubiile cu privire la varianta autorităților ucrainene în ceea ce privește masacrul de la Bucea.

Jurnalistul Toni Capuozzo, invitat la emisiunea  „Quarta Repubblica” (talk-show), moderată de Nicola Porro, are îndoieli puternice cu privire la cum a fost prezentat masacrul de la Bucea, orașul de la periferia Kievului în care la câteva zile după retragerea rușilor au apărut sute de cadavre pe străzi, scrie Il Giornale.

Laturi întunecate, tipice teatrelor de război

Potrivit lui Capuozzo, există câteva laturi întunecate, tipice teatrelor de război, ca acesta din Ucraina. În special, jurnalistul italian subliniază faptul că la 31 martie, a doua zi după plecarea rușilor, primarul din Bucea a acordat un interviu în fața primăriei și nu a menționat masacrul.

Iată interviul acordat de primarul din Bucea la 31 martie. Edilul afișează o mină veselă și nu pomenește în niciun moment că ar fi avut loc un adevărat carnagiu în oraș. Ba chiar, la un moment dat afirmă „Today I claim that this day is full of joy” („Azi pot spune că este o zi plină de bucurie”).

„Ucrainenii ar putea face o punere în scenă”

Toni Capuozzo, jurnalist obișnuit cu teatrele de război, continuă: „Abia pe 3 aprilie încep să apară imagini cu cadavrele. De unde au venit acele cadavre?”. El arată apoi că „atunci când omori o persoană împușcând-o în cap, ar fi bălți de sânge. Nu se văd! Apoi, se poate ca după 4 zile să nu fi pus nimeni un cearșaf peste morți?”.

„Materialul video este difuzat la televiziunea ucraineană pe 1 aprilie și morții nu sunt pomeniți niciodată. Totuși, Bucea este un oraș mic: era posibil să nu-i fi spus nimeni primarului despre morții de pe străzi!?”, întreabă Capuozzo.

Potrivit jurnalistului de război, trebuie ridicate îndoieli pentru că, dacă este adevărat că „rușii ar fi capabili să construiască camere de tortură și să omoare civili cu sânge rece” este la fel de adevărat că „și ucrainenii ar putea să facă o punere în scenă care să implice comunitatea internațională”.

 

 

Prin urmare, Capuozzo cere deschiderea unei anchete internaționale. Anchetă pe care, deocamdată, ONU a exclus-o.

author avatar
Tudor Borcea