AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Țările baltice cer mai multe trupe NATO pe flancul...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Țările baltice cer mai multe trupe NATO pe flancul estic

NATO pune F-35 în centrul descurajării nucleare europene

Aliații din NATO, care au graniță directă cu Rusia, doresc desfășurări mai mari de trupe care ar putea descuraja orice alte încercări militare de a ocupa teritorii.

Țările baltice fac eforturi pentru a extinde prezența militară a NATO pe flancul său estic pentru a descuraja Moscova să facă orice mișcare militară pe teritoriul alianței în timp ce desfășoară operațiuni în Ucraina.

Estonia, Letonia și Lituania vor să-și protejeze teritorile

Estonia, Letonia și Lituania cer ca NATO să-și mărească prezența în regiunea baltică pentru a include cartierele generale de dimensiuni diviziale și contingente mai mari de forțe multinaținale în fiecare dintre cele trei țări, potrivit mai multor oficiali europeni și americani.

Încă nu este clar dacă NATO va aproba în cele din urmă propunerea, din cauza negocierilor interne între membrii alianței, potrivit foreignpolicy.com.

Țările baltice cer o prezenţă permanentă a NATO

Miniştrii de Externe din Estonia, Letonia și Lituania, împreună cu omologul lor din Polonia, și-au exprimat la unison dorința ca statele lor să beneficieze de o mai mare prezenţă a NATO și la sfârșitul lunii aprilie.

Solicitarea oficială privind staţionarea unor unităţi de luptă în fiecare dintre cele patru ţări menţionate va fi prezentată la summitul NATO de la Madrid.

Cele trei ţări baltice au trimis în Ucraina ajutor umanitar în valoare de 600 de milioane de euro, printre care rachete antiaeriene, rachete antitanc şi diverse tipuri de muniţii.

author avatar
Andreea Vlad
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger