AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Țara pierde accesul la Marea Azov. Mariupol, sub asediu!...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Țara pierde accesul la Marea Azov. Mariupol, sub asediu! – FOTO

ucrainaRĂZBOI ÎN UCRAINA. Țara pierde accesul la Marea Azov. Mariupol, sub asediu! - FOTO

Ucraina a pierdut „temporar” accesul la Marea Azov, a anunţat vineri seara Ministerul ucrainean al Apărării, în timp ce forţele ruse strâng laţul în jurul Mariupol (sud-est), principalului port ucrainean la Marea Azov.

„Ocupanţii au reuşit parţial să obţină succes în districtul de operaţiuni Doneţk, privând temporar Ucraina de acces la Marea Azov”, indică Ministerul ucrainean al Apărării într-un comunicat.

Ministerul nu precizează în text dacă forţele ucrainene au redobândit ulterior accesul la mare. Armata rusă declarase că a reuşit să intre în oraş şi că lupte s-ar da chiar în centrul oraşului Mariupol, asediat de zile întregi, conform purtătorului de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov.

Iadul din Mariupol

Forțele speciale cecene se luptă din casă în casă în Mariupolul asediat, în timp ce sute de femei și copii ar fi încă blocați în adăpostul antiaerian din subsolul teatrului din localitatea devastată de armata rusă, transmite The Daily Mail.

O filmare care se presupune că ar fi fost difuzată de conducătorul cecen pro-Putin, Ramzan Kadîrov, arată niște soldați bine înarmați din regiune luând cu asalt o clădire înaltă din orașul bombardat în timpul unui schimb violent de focuri cu soldații ucraineni. Videoclipul de propagandă se întrerupe apoi și arată niște luptători ceceni ieșind din clădire cu copii în brațe, pretinzând că „eliberează” civili.

author avatar
Andreea Vlad
276 afisari

2 COMENTARII

  1. Putina spus ca ce rost ar avea lumea daca Rusia nu ar fi in ea?
    Intreb si io: Ce rost are lumea cu Rusia in ea?
    Ce mai dura vura? Hai sa le-o tragem rusnacilor. La o anumita ora sa arucam toate bombele si rachetele direct pe Rusia si Bielarus.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger