AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Bătălia de la Azovstal S-A SFÂRȘIT! Răniții au fost...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Bătălia de la Azovstal S-A SFÂRȘIT! Răniții au fost evacuați, șefii Batalionului Azov au rămas în subterane! – FOTO/VIDEO

azovstalRĂZBOI ÎN UCRAINA. Sute de soldați, evacuați din Azovstal în autobuze / Mariupolul, controlat complet de ruși - FOTO/VIDEO / foto: reuters.com

Trupele adăpostite în oțelăria Azovstal, ultimul bastion ucrainean din Mariupol, au fost evacuate. Oficial, orașul este acum controlat în totalitate de trupele Federației Ruse. Aproape 300 de luptători ucraineni, dintre care 53 grav răniți, au fost evacuați luni, 16 mai, din uzină.

Într-o declarație video difuzată pe social media, președintele Zelensky le-a cerut „azoviștilor” să depună armele și să aleagă viața, nu moartea.

Au fost evacuați 264 de ucraineni

53 de răniţi grav au fost evacuaţi din Azovstal spre Novoazovsk pentru asistenţă medicală, iar alţi 211 au fost transportaţi la Olenivka, printr-un coridor umanitar. Ambele localităţi se află sub controlul forţelor de securitate ruse.

Surse de informare din Ucraina arată că răniții grav au fost evacuați din subsolurile Azovstal spre orele serii. Reuters relatează că au văzut peste 10 autobuze, în care se aflau aparent soldați ucraineni, care au părăsit spre seară Azovstal.

Cei 50 de răniți au fost duși la un spital din Novoazovsk, pe teritoriul controlat de rușii din Donețk. Restul autobuzelor au mers în direcția Yelenovka (tot în DPR).

Liderul Batalionului Azov încă nu a ieșit la suprafață, acesta aflându-se în subteran, alături de alți câțiva militari din batalion său.

Ucraina negociază un schimb de prizonieri

Hanna Maliar, oficial al Ministerului Apărării de la Kiev, precizează că urmează să aibă loc „un schimb” de prizonieri. „O procedură de schimb va avea loc pentru a-i aduce acasă”, a spus ea. Maliar menționează clar că unii dintre luptătorii Batalionului Azov au rămas în Azovstal: „Cât despre apărătorii care au rămas încă pe teritoriul complexului Azovstal, eforturi comune de salvare a lor sunt efectuate de instituțiile menționate anterior”.

Totuși, surse din media moscovită susțin că Kremlinul nu are în plan niciun schimb de prizonieri cu Ucraina.

author avatar
Andreea Vlad
1.626 afisari

5 COMENTARII

  1. au de reconstruit ce-au distrus! spun azovistii tot ce-au facut! de ce nu vrea zelenski sa-i lase pe mana rusilor! milte manarii au facut. cel putin au mai scapat unele pe net si de la ucrainieni. treaba cu ,,tancul rusesc” care a tras intrun autoturism si l-au omorat pe sofer s-a dovedit ca era tanc ucrainian. nici nu vreau sa stiu cate s-au facut. ucrainienii in toata istoria lor asta au facut, au imbarligat lumea si nici dracu nu i-a vrut.

  2. De unde s-a născut ideea că bătălia de la Azovstal s-a încheiat atâta timp cât ministerul rus al apărării susține că în catacombele Azovstal mai sunt aproape 2000 de persoane, civili, militari și mercenari străini? Că cheful de predare a crescut este adevărat. Dar propaganda ukhrainiană și știm noi care, vor să desființeze faptul că ceea ce urmează să se întâmple de aici înainte la Azovstal este și adevărat. De ce nu se spune nimic despre faptul că forțele armate ukhrainiene au bombardat zona în care au fost duși camarazii lor de la Azovstal care s-au predat rușilor?

  3. Le e frică nazistilor care conduc Ucraina că azovistii vor vorbi si atunci sa te ții, vor ieși toate abuzurile și crimele facute la iveală de Ucraina.

  4. TOTI CEI RAMASI IN CATACOMBELE DE LA AZOVSTAL VOR CONSTITUI PROBELE PENTRU ACUZAREA UCRAINEI SI ACUZAREA LUI ZELINSKY !.
    TOT CE SE VA INTAMPLA DE ACUM INAINTE IN SUBTERANUL DE LA AZOVSTAL VA TRECE SUB CONTROLUL RUSESC 100%.
    MIZA ESTE ENORMA PENTRU RUSIA IN UCRAINA , NU NUMAI RUSIA ISI TOACA ARMATA , AMERICA CARE A INTRAT INTR-O INFLATIE CE INCEPE SA MUSTE
    VA INCEPE SA SIMTA CEEA CE A FACUT !.O INTERVENTIE A CHINEI IN TAIWAN VA CREA PROMA CRIZA MAJORA MILITARA PENTRU AMERICA DUPA RETRAGEREA RUSINOASA DIN
    AFGANISTAN.
    VEZI ATENTIONAREA OMS DE AZI 18.05.2021 PRIVIND PERICOLUL DE HOLERA IN EUROPA !!!!!!!!!!!!,VEZI AVERTIZARILE RUSIEI PRIVIND LABORATOARELE PENTRU ARME BIOLOGICE DIN UCRAINA CONTROLATE DE AMERICANI SI EUROPENI !!.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger