AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Suma colosală pe care o cere Zelenski de la...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Suma colosală pe care o cere Zelenski de la Banca Mondială și FMI

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Suma colosală pe care o cere Zelenski de la Banca Mondială și FMI / Foto: Facebook

Ucraina are nevoie de 7 miliarde de dolari pe lună pentru a compensa pierderile economice cauzate de războiul dus Rusia, a declarat joi președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Și vom avea nevoie de sute de miliarde de dolari pentru reconstrucție”, a spus el într-un discurs la o masă rotundă privind ajutorul acordat Ucrainei în cadrul reuniunilor FMIBanca Mondială de la Washington.

Economia, „ruinată” de bombardamentele rusești

Cu câteva zile mai devreme, oficialii ucraineni au declarat Fondului Monetar Internațional (FMI) că au nevoie de 5 miliarde de dolari pe lună pentru a menține economia țării în funcțiune cel puțin pentru următoarele câteva luni, a declarat miercuri directorul general al FMI.

„În pofida tuturor dificultăților, țara noastră continuă să își îndeplinească toate obligațiile în ceea ce privește asistența socială, plata pensiilor, salariile (funcționarilor publici) (…) și toate acestea costă bugetul nostru aproximativ 7 miliarde de dolari pe lună”, a declarat premierul Denis Șmihal, care participă personal la masa rotundă, scrie Le Journal de Montreal.

Șeful guvernului ucrainean se întâlnise anterior cu președintele american Joe Biden. Bombardamentele rusești „ruinează” economia ucraineană, a deplâns  Zelenski, subliniind că acestea nu cruță grădinițele, școlile și universitățile din întreaga țară.

Pe lângă solicitarea de ajutor financiar, el a cerut și „excluderea imediată a Rusiei din toate instituțiile financiare internaționale”. Potrivit cifrelor publicate joi de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați, peste 5 milioane de ucraineni și-au părăsit țara de la începutul invaziei rusești, la 24 februarie.

author avatar
Tudor Borcea
403 afisari

6 COMENTARII

  1. Cersetorul drogat vrea bani sa si vinda Ucraina daca vrea bani si nu fost corect cu vecinul Rusia

    • SITE-UL CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI
      SI SLUGI CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE

  2. Poponel Z cere dar nu are cine sa i-o dea decat prin guritza, pentru ca FMI si BM sunt banci particulare ale familiei reptilienilor Rockefeller, care au fost deratizati, si bancile falimentate. Banii fara acoperire in aur s-au evaporat odata cu schimbarea sistemului financiar depre care inca spalatii pe creier nu au auzit.
    De aceea rubla ruseasca si-a revenit cu toate sanctiunile Cabalei.
    Dolarul pe care il stiti este hartie igieniga.

  3. „Ucraina are nevoie de 7 miliarde de dolari pe lună ” Ce vrea pacaliciul asta baaaa ??????

  4. Zelenski este folosit si de rusi si de americani, e convenabil pentru amandoi singurul motiv pentru care inca mai este acolo. Covidul a spalat miliarde pentru bogatani, razboiul in ucraina va face la fel. Multe tari inclusiv america au datorii care par tot mai imposibil sa fie platite inapoi. Si atunci solutia este nationalizarea tuturor proprietatilor, banilor, perfect aliniat cu planul zionist de ai face pe toti sclavi. Nu vei avea nimic si vei fi fericit!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger