AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. SUA livrează noi arme Kievului / Biden, dezlănțuit la...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. SUA livrează noi arme Kievului / Biden, dezlănțuit la adresa lui Putin

joe bidenRĂZBOI ÎN UCRAINA. SUA livrează noi arme Kiev-ului / Biden, dezlănțuit la adresa lui Putin

SUA vor trimite Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 750 de milioane de dolari. În timp ce Ucraina se pregătește pentru un război total în Donbas, oficialii americani caută să trimită arme care să ofere „mai multă rază de acțiune și care pot lovi de la distanță”.

Președintele Joe Biden autorizează transferul a aproximativ 750 de milioane de dolari în arme suplimentare către Ucraina pe fondul invaziei ruse, au declarat trei persoane familiare cu noul pachet pentru Politico.

Biden va oferi Kievului drone, obuziere și echipamente de protecție împotriva posibilelor atacuri chimice, împreună cu alte arme. Decizia americanilor vine după ce preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut din nou mai multe arme de la comunitatea internațională.

SUA au oferit deja asistență militară de 2,4 miliarde de dolari de când Biden a preluat mandatul, deși marea majoritate a acestui ajutor a fost oferit de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Biden îl acuză pe Putin de genocid

Președintele american Joe Biden l-a acuzat pe Vladimir Putin de genocid. Așa a descris liderul de la Casa Albă uciderea civililor în Ucraina. Oficialii americani au mai acuzat și în trecut Rusia de comiterea de crime de război – Biden chiar l-a numit direct pe liderul de la Kremlin criminal de război.

Dar este prima dată când Washingtonul merge atât de departe încât să folosească cuvântul genocid. „Da, l-am numit genocid”, a răspuns preşedintele american jurnaliştilor în timpul unei vizite în statul Iowa. „Este din ce în ce mai clar că Putin încearcă pur şi simplu să şteargă ideea însăşi de a putea fi ucrainean”, a adăugat el.

author avatar
Andreea Vlad