AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. SUA limitează schimbul de informații cu Kievul / Biden...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. SUA limitează schimbul de informații cu Kievul / Biden se teme de reacția lui Putin

RĂZBOI ÎN UCRAINA. SUA limitează schimbul de informații cu Ucraina / Biden se teme de reacția lui Putin

Statele Unite au impus limitări în ceea ce privește schimbul de informații cu Ucraina pentru a evita creșterea tensiunilor cu Rusia.

Două noi interdicții includ informații care ar ajuta Ucraina să ucidă ofițeri militari ruși de rang înalt și orice informații care ar ajuta Kievul să atace ținte rusești în afara granițelor sale.

Parte sau nu în atacuri?

De asemenea, SUA au o regulă care interzice furnizarea de „informații țintite” privind locația unui anumit general rus, a relatat The Washington Post, citând oficiali americani și ucraineni anonimi.

Experții juridici au declarat pentru publicația americană că distincția dintre schimbul de informații și „informații de țintire” poate ajuta SUA să demonstreze că nu este parte la conflictul ruso-ucrainean.

„Dacă SUA ar furniza informații de țintire unei părți străine, noi dirijăm acele forțe și ele acționează ca un mandatar pentru noi”, a declarat pentru WP fostul oficial al Departamentului de Stat, Scott Anderson, scrie The Moscow Times.

„Acest lucru ar putea fi considerat ca apropiindu-se de linia de a ataca efectiv Rusia, moment în care Rusia ar putea răspunde, probabil, în mod reciproc”, a spus Anderson.

Aceste informații vin după ce săptămâna trecută presa americană a relatat că serviciile de informații americane au ajutat Ucraina să identifice și să țintească crucișătorul rusesc Moskva și generalii ruși de pe câmpul de luptă.

Șeful armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, care ar fi scăpat la limită de o lovitură ucraineană în timp ce vizita trupele din apropierea liniei de front, ar fi o țintă interzisă în virtutea limitărilor autoimpuse.

Moscova acuză Washingtonul de „război prin procură”

Camera Reprezentanților a SUA a votat săptămâna aceasta un pachet militar și de securitate suplimentar de 39,8 miliarde de dolari pentru Ucraina, pe care se așteaptă ca Senatul să îl aprobe și să îl trimită președintelui Joe Biden pentru a fi semnat.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia, SUA au furnizat arme și echipamente în valoare de 3,8 miliarde de dolari Ucrainei. Moscova a acuzat SUA că poartă un „război prin procură” prin furnizarea de asistență militară Ucrainei.

author avatar
Tudor Borcea
2.155 afisari

2 COMENTARII

  1. CITITI ARTICOLUL DE ZECE ORI !! VEZI SUA A LIVRAT( FURNIZAT ) UCRAINEI ARME SI ECHIPAMENTE DE 3,8 MILIARDE $ !! ,SAPTAMANA ACEASTA CAMERA REPREZENTANTILOR SUA A VOTAT UN PACHET MILITAR SUPLIMENTAR DE 39,8 MILIARDE DE $ !!, CINE VREA SA CONTINUE CONFLICTUL DIN UCRAINA ??,CINE BAGA PAIE PE FOC ??,CINE FOLOSESTE UCRAINIENII CA SI COZI DE TOPOR CA SA TOACE RUSIA ?? . STIM TOTI CARE-I POLITICA RUSULUI DE LA PETRU 1 PANA AZI , DAR AMERICANII NE-AU CONVINS CA SUNT LA FEL .
    NU-S RUSOFON , DAR NU-S NICI TAMPIT !,AM VAZUT CE-AU FACUT AMERICANII DIN AFGANISTAN,DIN IRAK ,DIN LIBIA ,DIN SIRIA ,DIN SERBIA .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger