AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. SUA dau replica mercenarilor ruși Wagner. Ce este Grupul...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. SUA dau replica mercenarilor ruși Wagner. Ce este Grupul Mozart

RĂZBOI ÎN UCRAINA. SUA dau replica mercenarilor ruși Wagner. Ce este Grupul Mozart

Un fost comandant al Forțelor Speciale din SUA a înființat în Ucraina organizația Grupul Mozart, cu scopul de a transmite mai departe experiența sa combatanților care luptă cu forțele Rusiei. Denumirea se vrea o replică pentru infamul Grup Wagner, grupare paramilitară rusească ce are legături cu Kremlinul.

Fostul comandant american, colonelul Andrew Milburn, a fost primul pușcaș marin american care a condus un grup operativ pentru operațiuni speciale în timpul războiului împotriva grupării teroriste Stat Islamic (ISIS/Daesh).

Richard Wagner și Dmitri Utkin

Acum, Milburn se pregătește să antreneze forțele speciale ale Ucrainei în abilitățile militare care le lipsesc.

Colonelul Milburn și-a numit organizația Grupul Mozart, în replică la Grupul Wagner, organizația paramilitară de mercenari ruși, activă în Siria și în unele țări din Africa dar care a participat și la operațiuni în Donețk și Lugansk, în sprijinul separatiștilor pro-ruși din Ucraina.

Wagner a fost numele ales de fondatorul organizației, Dmitri Utkin, fost ofițer GRU (informații militare), al cărui indicativ era. Utkin este pasionat de istoria Germaniei naziste și se presupune că și-a botezat astfel grupul în onoarea compozitorului preferat al lui Adolf Hitler, Richard Wagner.

5.000 de voluntari străini în Ucraina

Finanțați din donații, cei care se alătură Grupului Mozart primesc o remunerație nedezvăluită pentru expertiza lor, scrie Forces News.

Colonelul Andrew Milburn spune că a angajat deja câțiva veterani ai armatei britanice și că amploarea și tipul de război care au loc în Ucraina sunt diferite de orice a văzut chiar și în cariera sa.

Se estimează că aproximativ 5.000 de voluntari străini s-au alăturat forțelor ucrainene pentru a luptta cu rușii, în cadrul unei Legiuni Străine ucrainene, vag organizată.

Fostul comandant american spune că mulți dintre cei care au mințit cu privire la experiența lor militară plătesc acum prețul și a subliniat necesitatea unor teste de evaluare.

El spune că a fost atras de Ucraina în dorința de a face ceva și, chiar și cu retragerea trupelor ruse de la Kiev, Milburn crede că este doar o pauză temporară, în timp ce rușii își consolidează forțele în estul Ucrainei.

„Rușii sunt cei mai buni în apărare. Da, au fost incompetenți în atac, dar folosesc minele și nu duc lipsă de obuze de artilerie”.

author avatar
Tudor Borcea
605 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger