AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. AMERICA amenință CHINA! / Întâlnire cu scântei pe axa...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. AMERICA amenință CHINA! / Întâlnire cu scântei pe axa Washington – Beijing

SUARĂZBOI ÎN UCRAINA. SUA amenință China că va suporta consecinţe dacă va ajuta Rusia

Beijingul va suporta „cu siguranţă” consecinţe dacă va ajuta Moscova să evite sancţiunile drastice impuse din cauza invaziei în Ucraina, avertizează consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan. El a vorbit înainte de întâlnirea de la Roma cu un diplomat de rang înalt al Chinei, Yang Jiechi, conform Reuters.

Întâlnirea, care s-a desfăşurat timp de peste opt ore cu uşile închise într-un hotel din capitala Italiei, a servit la trecerea în revistă a relaţiilor bilaterale, dar şi la abordarea războiului din Ucraina după invazia Rusiei în 24 februarie.

După „discuţii substanţiale” despre conflictul din Ucraina şi alte chestiuni bilaterale, părţile „au subliniat, de asemenea, importanţa menţinerii deschise a liniilor de comunicare între Washington şi Beijing”, a informat Casa Albă, potrivit BBC.

În acelaşi timp, SUA au avertizat luni că vor exista „consecinţe” pentru China dacă va oferi ajutor Rusiei, subliniind totodată că Beijingul „poate face mai mult decât orice altă ţară” pentru a pune capăt invaziei ruse în Ucraina. „Am spus foarte clar atât în privat, cât şi în public Beijingului că vor exista consecinţe în cazul că va oferi unui astfel de sprijin”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Beijingul respinge sancţiunile împotriva Rusiei

SUA au anunţat, sâmbătă, că vor furniza armament suplimentar în valoare de până la 200 de milioane de dolari forţelor ucrainene. SUA şi aliaţii săi au impus sancţiuni ample, fără precedent, Rusiei, precum interdicţia importului de energie.

Beijingul, un partener comercial-cheie al Rusiei, a refuzat să califice acţiunile Rusiei drept invazie, deşi preşedintele chinez, Xi Jinping, a făcut apel la ”reţinere maximă” cu privire la situaţia din Ucraina.

Xi şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la impactul sancţiunilor asupra finanţelor la nivel mondial, aprovizionării cu energie, transporturilor şi lanţurilor de aprovizionare, pe fondul semnelor tot mai mari că sancţiunile occidentale limitează capacitatea Chinei de a cumpăra petrol rusesc.

author avatar
Andreea Vlad
353 afisari

3 COMENTARII

  1. CEI CARE AU CERUT SA SE INTALNEASCA AU FOST SUA SI NU CHINA !. SUA PE POST DE turkey infoiat a crezut ca chiama CHINA la raport ! si au atentionat-o ca va suporta consecinte daca va ajuta Moscova in cinflictul din Ucraina . AMENITARILE BIZARE ! ALE SUA IN CAZUL UNEI INTALNIRI LA CERERE .
    CINE SE AMESTECA IN CONFLICTUL DIN UCRAINA ??,CINE A GENERAT STAREA DE CONFLICT DIN UCRAINA ??-CINE A PROMIS UCRAINIENILOR INTRAREA IN NATO DESI AVEAU DE 8 ANI CONFLICTE DESCHISE ??,VEZI LUGANSK ,VEZI CRIMEEA ,VEZI DONET !. CINE TRIMITE PE ORCE CAI ARMAMET IN UCRAINA ??.
    AVEM UN CAZ DE FATARNICIE ?,UN TEATRU ABSURD ?,O GOLANIE POLITICA SPECIFICA ,VEZI IRAK,SERBIA ,SIRIA ,LIBIA ,AFGANISTAN !.
    CINE BAGA BATUL PRIN GARD ?,CINE CAUTA CONFLICTUL CU LUMANAREA ?.CINE N-A INVINS AFGANISTANUL VA INVINGE VRODATA CHINA ??.
    LUCIDITATE ,RATIUNE NU MAI EXISTA ?,NICI INSTINCTUL DE CONSERVARE NU MAI EXISTA ,SE PARE CA S-A DETERIORAT FOARTE GRAV.
    CU OCAZIA INTALNIRII O CONCLUZIE SE POATE TRAGE -CHINA SI RUSIA AU DEJA UN TRATAT CARE AR TREBUI SA-I DEA FIORI SUA.
    VEZI CE MANEVRE COMUNE AU FACUT RUSIA CHINA IRANUL IN OCENUL PACIFIC INAITE DE INVAZIA UCRAINEI.
    SUA A INCERCAT „SA BATA SAUA SA PRICEAPA CALUL”, VEZI TU CHINA SA NU FACI IN TAIWAN CE FACE PUTIN IN UCRAINA !.
    IN SUA SE STA PROST LA CAPITOLUL ISTORIE ,GEOGRAFIE ,ASA CA VOR CADEA IN LATUL PE CARE L-AU INTINS,DACA DESCHID DOUA FRONTURI .

  2. America s a demolat singura prin politicienii de doi lei care au distrus o economic si cu fuga rusiniasa din afganistan pa!!! Americanii trebuie sa si dea jos acest politruci ca o sa i duca la rapa!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger