AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. George Soros intervine. Mesaj ferm transmis Moscovei de controversatul...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. George Soros intervine. Mesaj ferm transmis Moscovei de controversatul miliardar

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Soros intervine în conflictul Moscovei cu Kievul. Ce a declarat miliardarul

Miliardarul a comparat operațiunea militară rusă din Ucraina cu asediul Budapestei din 1944.

George Soros a părut să facă paralele între naziști și atacul rus asupra Ucrainei, într-o postare pe blog, în care a comparat conflictul actual cu asediul din 1944 al Budapestei deținute de naziști de către armata sovietică.

„Putin atacă suveranitatea statelor”

Soros a cerut lumii să „stea alături de Ucraina, așa cum sunt ucrainenii sunt alături de cu noi” înainte de a găsi asemănări aparente între acțiunea militară rusă în Ucraina și asediul Budapestei, pe atunci deținută de naziști, de către forțele sovietice.

„Ucrainenii curajoși sunt acum în prima linie și își riscă viața într-un atac care îmi amintește de asediul Budapestei din 1944 și de asediul din Saraievo din 1993”, a menționat miliardarul.

„Este important ca atât Alianța Transatlantică cât și alte națiuni să facă tot ce le stă în putere pentru a sprijini Ucraina în această perioadă de amenințare existențială”, a spus Soros, acuzându-l pe președintele rus Vladimir Putin că a ordonat „un atac direct asupra suveranității tuturor statelor care au fost cândva în Uniunea Sovietică și nu numai”.

„Rusia încalcă în mod clar Carta Națiunilor Unite și ar trebui trasă la răspundere. A-l lăsa pe Putin să continue și să cîștige acest război va trimite un mesaj întregii lumi că națiunile pot fi create sau dizolvate prin forță brută”.

author avatar
Tudor Borcea