AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. George Soros intervine. Mesaj ferm transmis Moscovei de controversatul...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. George Soros intervine. Mesaj ferm transmis Moscovei de controversatul miliardar

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Soros intervine în conflictul Moscovei cu Kievul. Ce a declarat miliardarul

Miliardarul a comparat operațiunea militară rusă din Ucraina cu asediul Budapestei din 1944.

George Soros a părut să facă paralele între naziști și atacul rus asupra Ucrainei, într-o postare pe blog, în care a comparat conflictul actual cu asediul din 1944 al Budapestei deținute de naziști de către armata sovietică.

„Putin atacă suveranitatea statelor”

Soros a cerut lumii să „stea alături de Ucraina, așa cum sunt ucrainenii sunt alături de cu noi” înainte de a găsi asemănări aparente între acțiunea militară rusă în Ucraina și asediul Budapestei, pe atunci deținută de naziști, de către forțele sovietice.

„Ucrainenii curajoși sunt acum în prima linie și își riscă viața într-un atac care îmi amintește de asediul Budapestei din 1944 și de asediul din Saraievo din 1993”, a menționat miliardarul.

„Este important ca atât Alianța Transatlantică cât și alte națiuni să facă tot ce le stă în putere pentru a sprijini Ucraina în această perioadă de amenințare existențială”, a spus Soros, acuzându-l pe președintele rus Vladimir Putin că a ordonat „un atac direct asupra suveranității tuturor statelor care au fost cândva în Uniunea Sovietică și nu numai”.

„Rusia încalcă în mod clar Carta Națiunilor Unite și ar trebui trasă la răspundere. A-l lăsa pe Putin să continue și să cîștige acest război va trimite un mesaj întregii lumi că națiunile pot fi create sau dizolvate prin forță brută”.

author avatar
Tudor Borcea
2.474 afisari

20 COMENTARII

  1. @Un articol care zice că ați nimerit într-un „coșmar” al unui „lider al globalizării”, ?

  2. & Investițiile occidentalilor în Rusia probabil că ar fi util să fie comparabile cu cele ale rușilor în occident, ?

  3. Nenorocitul asta trebuia trimis în linia întâi, sa apere el Ucraina. Simte ca ii scăpa prada din gheare. Slavii își varsă sângele acum și din cauza acestui nenorocit lacom de avere și a miliardarilor americani din spatele lui.Ai distrus Ro cu toți macovistii tai, ai distrus UE cu toți neomarxistii din Comisia Europeană numiți în mod ocult. N-am dorit nimănui moartea dar acest jeg ar trebui sa crape cât mai curând, ca prea mult rău a făcut lumii.

  4. Da cu DICTATUL de la VIENA 1940 cum a fost?Dar UE ,respecta SUVERANITATEA statelor ?Putin le pasa celor zis ”mari” de suveranitatea cuiva!

  5. lumea a fost intoarsa pe dos din cauza unor bosorogi atinsi de dementa , care stiu ca maine poimaine crapa si dupa ei potopul

  6. @ Soros zice și că tac-su i-a lăsat o Ungarie cucerită și de ruși, deci și că ar fi fost simpatizant al ideilor comuniste și al evreilor și că obținând resurse financiare ale sistemului capitalist se gândește să „globalizeze” și idei despre capitalism și ororile trăite în tinerețe , așteptându-se probabil și la randamente superioare ale sumelor oferite, din experiențele trăite în sistemul capitalist, ? Deci, domnul Soros zice și că nu intenționează să facă ce a făcut tac-su, ?

  7. Da cu deosebirea ca Budapesta a fost eliberata de Armata Romana.
    Da mai conteaza ceva.

  8. SOROS TI-A SCAPAT PRADA DIN GHEARE! SI MAI ZICETI CA AVEM CEVA CU EVREII….ZELENSKI A PROMIS PREDAREA LA CHEIE A UCRAINEI …EVREILOR…
    SI NU POATE DE RUSI…

  9. & Bă, dacă miliardarii ruși din Europa de Vest se întorc în Rusia probabil că Rusia va fi nevoită să caute să se extindă, că e cam greu să îi aglomerați”, probabil că despre asta este și ce e pe la ucrainieni, ? Investițiile de pe la occidentalii cu resurse în zonele pe care rușii le-au definit ca zone ce necesită garanții de securitate probabil că ar putea fi considerate ,,garanții” de către ruși, ? Observați că au fost și vremuri când funcționau ca garanții între europenii occidentali și orientali și „alianțele matrimoniale”, ruși, germani, români, greci, etc. ? Probabil că o fi și de pe la „restituiri”, ?

  10. Noi te stim pe tne cine esti si ce ai atacat cu caracatita pe care ai facut o in lume si in special aici ca doar erai mandru ca ai aterizat primul dupa 89 cu avion privat!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger