AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. MARIUPOL A CĂZUT! Rușii au ales, deja, o nouă...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. MARIUPOL A CĂZUT! Rușii au ales, deja, o nouă administrație locală! – VIDEO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Separatiștii pun un nou primar la Mariupol / 90% din oraș este distrus

Liderul separatist al autoproclamatei Republici Populare Donețk (DPR), Denis Pușilin, a ordonat formarea unei noi administrații municipale și numirea unui nou primar pentru orașul strategic Mariupol, hub portuar din sud-estul Ucrainei.

Ordinul a făcut parte dintr-un document publicat pe site-ul web al DPR. Pușilin a transmis, de asemenea, instrucțiuni legate de administrația municipală și de personal , inclusiv numirea de noi șefi de district. Potrivit sursei, noul primar va fi Konstantin Ivașcenko.

Mariupol, distrus aproape în totalitate

Orașul Mariupol a fost puternic bombardat de forțele ruse, infrastructura este distrusă, iar oficialii ucraineni spun că 5.000 de oameni au fost uciși de la începutul asediului și 160.000 de civili au rămas blocați în oraș fără acces la hrană, apă, electricitate și căldură, scrie The National Interest. Orașul este „distrus în proporție de 90%”, iar „40% din infrastructura sa „este irecuperabilă”, susține partea ucraineană.

Denis Pușilin a anunțat recent că Republica Populară Donețk va lua în considerare în mod oficial să devină parte a Rusiei odată ce va controla întreaga regiune Donețki.

„În ceea ce privește aderarea la Federația Rusă, în ceea ce privește dorința și aspirația, acestea au fost clar urmărite din 2014 – dorința de a fi în Rusia” – Denis pușilin

Declarația lui Pușilin urmează la scurt timp după anunțul lui Leonid Pasecinik, șeful Republicii Populare Lugansk, care intenționează să organizeze un referendum în „viitorul apropiat” privind aderarea la Federația Rusă.

author avatar
Tudor Borcea
1.026 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger