AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Separatiștii pro-ruși atacă orașul-cheie Mariupol

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Separatiștii pro-ruși atacă orașul-cheie Mariupol

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Separatiștii pro-ruși atacă orașul-cheie Mariupol

Separatiștii pro-ruși au lansat, duminică, o ofensivă în orașul-port Mariupol, din sudul Ucrainei, iar luptele au avut loc mai ales în partea de vest a orașului, a anunțat luni Ministerul rus al Apărării.

Ministerul a declarat că trupele ruse vor suspenda focul pentru a deschide un coridor umanitar, luni,  în afara orașului-port în care locuiesc 400.000 de oameni.

Civilii, folosiți ca „scuturi umane”, spune Moscova

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov, a acuzat forțele ucrainene că au folosit un grup de peste 150 de civili ca „scuturi umane” pentru a trage împotriva forțelor separatist, scrie Reuters.

El a declarat că patru civili au fost uciși și cinci răniți din această cauză, dar că forțele din Republica Populară Donețk, parte din estul Ucrainei recunoscută ca independentă de Moscova, au „eliberat” aproximativ 150 de civili, ducându-i pe teritoriul pe care îl controlează.

Rușii asediază de câteva zile orașul Mariupol. O a doua încercare de evacuare a aproximativ 200.000 de civili a fost „întreruptă” duminică, potrivit Comitetului Internațional al Crucii Roșii. Ucraina și Rusia se învinuiesc reciproc pentru aceste eșecuri. „Rușii nu și-au ținut promisiunea de încetare a focului”, a insistat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

Reuters a precizat că nu a putut verifica afirmațiile lui Konașenkov în mod independent

 

author avatar
Tudor Borcea
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger