AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Separatiștii din Donețk cer referendum pentru alipirea de Rusia!...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Separatiștii din Donețk cer referendum pentru alipirea de Rusia! TOTUL despre planul lui Putin

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Separatiștii din Donețk cer referendum pentru alipirea de Rusia

Autoproclamata Republică Populară Doneţk din estul Ucrainei, susţinută de ruşi, ar putea lua în considerare alipirea de Rusia, a declarat liderul separastist Denis Pușilin.

Republica Populară Donețk s-ar putea alătura Rusiei, odată ce va controla toată regiunea ucraineană Doneţk, a declarat marţi liderul separatist Denis Puşilin.

„Dorința de a fi în Rusia”

„În ceea ce privește aderarea la Federația Rusă, cât și dorința și aspirația, acestea au fost clar trasate din 2014 – dorința de a fi în Rusia”, a spus Pușilin, citat de agenția de presă Donețk.

„Dar acum sarcina principală este să ajungem să preluăm granițele constituționale ale republicii. Atunci vom stabili acest lucru”, a spus el, informează US News.

Comentariile lui Pușilin vin la două zile după ce liderul celeilalte regiuni rebele din estul Ucrainei, Lugansk, susținută de ruși, a declarat că ar putea organiza un referendum pentru aderarea la Rusia.

Kievul a spus că orice astfel de referendum nu va avea nicio bază legală, nu va fi recunoscut și va declanșa un răspuns internațional mai puternic.

Cu trei zile înainte de a ordona invazia Ucrainei, la 24 februarie, președintele Vladimir Putin a recunoscut teritoriile separatiste din Lugansk și Donețk ca state independente, deși restul lumii le consideră parte a Ucrainei.

Ucraina, care afirmă că luptă pentru existența sa împotriva a ceea ce consideră drept o acaparare de teritorii în stil imperialist de către Rusia, a afirmat în repetate rânduri că nu va fi niciodată de acord cu anexarea de către Rusia a teritoriului său din Donbas – cea mai dificulă chestiune a negocierilor de pace cu Moscova.

author avatar
Tudor Borcea