AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Șeful NATO anunță „marea resetare” a Alianței în fața...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Șeful NATO anunță „marea resetare” a Alianței în fața lui Putin

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Șeful NATO anunță „marea resetare” a Alianței în fața lui Putin

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că comandanții militari lucrează la planuri pentru o prezență permanentă a trupelor la granița de est a Alianței, ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Potrivit lui Stoltenberg, decizia va reflecta „consecințele pe termen lung” ale acțiunilor președintelui rus Vladimir Putin.

Noua „normalitate” pentru securitatea europeană

El a spus că NATO se află „în mijlocul unei transformări fundamentale” pentru a lupta împotriva viitoarei agresiuni ruse.

„Ceea ce vedem acum este o nouă realitate, o nouă normalitate pentru securitatea europeană. Prin urmare, acum le-am cerut comandanților noștri militari să ofere opțiuni pentru ceea ce numim o resetare, o adaptare pe termen mai lung a NATO”, a adăugat Stoltenberg.

Deciziile privind resetarea vor fi luate la un summit NATO care va avea loc la Madrid în iunie. Stoltenberg a spus recent că își va prelungi mandatul ca șef al Alianței, cu un an. Invazia Ucrainei de către Rusia a determinat națiunile occidentale să-și regândească politicile de apărare.

Generalul Mark Milley, comandantul șefilor de stat major americani, a declarat marți într-o audiere în Congres că ar putea avea în vedere baze permanente NATO în țări precum Polonia, România și republicile baltice pentru a găzdui o prezență rotativă a trupelor americane.

author avatar
Tudor Borcea
616 afisari

7 COMENTARII

    • NATO, organizație de cretini condusă din ameriga face tot ce-i stă în putință pentru a intra într-un război cu Russia.

      • Așa zici tu? Nu, barosane, muricanii fac orice ca să se războiască alții, ei având doar interesul să-și vândă armele.

  1. o mana de dementi vor sa reseteze nu stiu ce, ca s-au saturat de bani si putere si vor sa intoarca lumea cu curu-n sus . de ce nu lasa lumea sa traiasca asa cum erau obisnuiti pina acum . Dara -ie-ar Cel de Sus dupa inima si fapta !

  2. Nato otan nu mai reprezinta decat intetesele americanilot iar europenii daca mai au catiiva neuroni functionali nu poate sa accepte un razboi in europa pt intetesele lor neomarxiste a acestor indivizi care si au distrus statuile parintilor fondatori si asta spune mult de sanatatea lor mintala !!!

  3. Inca un pas inainte in agresiunea Nato impotriva rusilor. Acordurile care le-au avut ca Nato nu se va extinde au ajuns hartie igienica Moscova are de ales intre a capitula or sa lupte inapoi. S-a imputit rau de tot

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger