AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Șeful Gazprom îl critică pe Putin! Lovitură de teatru...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Șeful Gazprom îl critică pe Putin! Lovitură de teatru pe site-ul gigantului gazier rus

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Șeful Gazprom în critică pe Putin! Lovitură de teatru pe site-ul gigantului gazier rus

Site-ul web al Gazprom Neft, filiala petrolieră a gigantului gazier rus de stat Gazprom, a căzut, miercuri, 6 aprilie, după un aparent atac informatic, în ceea ce pare cea mai recentă piratare a site-urilor legate de guvern, după războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Site-ul web a arătat pe scurt o declarație care se pretinde a fi din partea directorului executiv al Gazprom, Alexei Miller, un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin.

Putin, criticat pentru războiul din Ucraina

Miller i-a îndemnat luna trecută pe cei 500.000 de angajați ai gigantului gazier să se unească în jurul lui liderul le la Kremlin pentru a păstra Rusia ca „mare putere în fața ostilității externe”.

Declarația care i-a fost atribuită lui Miller cu privire la ceea ce părea o versiune piratată a site-ului l-a citat că a făcut comentarii critice cu privire la decizia Rusiei de a trimite zeci de mii de trupe în Ucraina vecină, unde mii de soldați și civili au fost uciși, scrie Financial Post.

Site-ul a încetat să mai funcționeze la scurt timp după aceea. „Informațiile publicate pe site în dimineața zilei de 6 aprilie nu sunt adevărate și nu pot fi considerate ca o declarație oficială a reprezentanților sau acționarilor companiei”, a comunicat Gazprom Neft.

Un purtător de cuvânt al Gazprom a respins declarația de pe site ca „un nonsens”.

În februarie, site-ul agenției de știri de stat Tass a fost și el piratat pentru a afișa un mesaj prin care se cere Moscovei să oprească ceea ce numește „operațiunea sa specială” în Ucraina.

author avatar
Tudor Borcea
605 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger