AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Șefii diplomației și apărării SUA, la Kiev / Ce...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Șefii diplomației și apărării SUA, la Kiev / Ce i-a promis Biden lui Zelenski

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Șefii diplomației și apărării SUA, la Kiev / Ce i-a promis Biden lui Zelenski

Șeful diplomației americane, Antony Blinken, și secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, s-au întâlnit duminică la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a confirmat luni Washingtonul, anunțând un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina și întoarcerea diplomaților americani în această țară.

În cadrul acestei călătorii, anunţată sâmbătă de Zelensky dar confirmată de SUA abia luni, după plecarea lor din Ucraina, cei doi miniştri şi-au exprimat solidaritatea cu liderul ucrainean.

Ajutor suplimentar de 713 milioane de dolari

Cei doi oficiali au anunțat revenirea treptată a prezenței diplomatice americane în Ucraina și un ajutor militar suplimentar direct și indirect în valoare de 713 milioane de dolari. Statele Unite sunt mult mai precaute decât câteva țări europene care și-au redeschis deja ambasadele la Kiev.

Blinken și Austin au fost primii oficiali americani care au sosit la Kiev, de la începutul conflictului pe 24 februarie.

Consilierul lui Zelenski, Oleksii Arestovici, a repetat dorința Kievului de primi „arme ofensive”: „Atâta timp cât nu putem contraataca, va exista o nouă Bucea în fiecare zi”, a spus el, făcând aluzie la acest oraș din suburbiile de nord-vest a Kievului care a devenit un simbol al atrocităților comise în timpul ocupației ruse a regiunii, în martie.

ONU a cerut un armistițiu „imediat” în Mariupol, un port strategic la Marea Azov controlat aproape în întregime de armata rusă, pentru a permite evacuarea a aproximativ 100.000 de civili încă prinși în ruinele orașului asediat din martie.

Bombardele și luptele au luat viața a peste 20.000 de civili în Mariupol, potrivit primarului Vadim Boicenko, care a denunțat pe canalul Ukraine 24 că „forțele de ocupație ruse împiedică evacuările”, scrie Le Point.

„Fiecare zi, fiecare oră care trece are un cost uman teribil”, a deplâns Comitetul Internațional al Crucii Roșii, solicitând de urgență „trecerea voluntară și în siguranță a miilor de civili și a sutelor de răniți în afara orașului, inclusiv în zona combinatului siderurgic Azovstal”, ultimul bastion de rezistență al luptătorilor ucraineni.

Forțele ruse încă asediază și bombardează fabrica, potrivit Ministerului Apărării al Ucrainei. Dar „liniile de apărare (ucrainene) sunt pe punctul de a se prăbuși” la Mariupol, a precizat Arestovitci.

Un consilier al președintelui Zelenski a spus că Ucraina a propus Rusiei să organizeze „o sesiune specială de negocieri chiar lângă Azovstal”, spunând că „așteaptă răspunsul”. Președinția ucraineană a propus din nou negocieri „pentru schimb de prizonieri”, propunere ignorată de Moscova până acum.

author avatar
Tudor Borcea
1.028 afisari

16 COMENTARII

  1. Se bate deci america pe fata cu rusii in mijlocul Europei mai ceva ca in lumea a treia.au ajuns la ceea ce au vrut razboi intre crestini si ortodocsi ca astia ii deranjeaza pe nromarxisti!!!

  2. Sa meargă glorioasa armata a Ucrainei în Mariuopol si sa îi elibereze pe cei din Azovstal.Sa treaca la ofensiva si sa recucerească orașul 🤷‍♂️.

  3. Vizita celor doi acum la spartul târgului, când infrastructura Ucrainei e praf și după ce rusii au scos Sarmatul la vedere, e unt pe varza. S-au dus să-i spună tembelului de Zelenski ca nu mai e nimic de facut, decât capitularea. Se adeverește vorba lui Kissinger cu dușmanul și prietenul Americii. US și-au dat cu stângul în dreptul și in Pakistan, sa nu mai vorbim de Insulele Solomon. Lumea s-a saturat de imperiul amerloc. O noua forță e la orizont, alianța China – Rusia.

  4. Ce ia promis? Ca bagă idioții de romani, polonezi si cehi, in război alături de Ucraina împotriva Rusiei

  5. Partidul conservator olandez este interesat de originea averii de 850 milioane de dolari a lui Volodymyr Zelensky. Forța politică a anunțat bunurile politicianului pentru o asemenea sumă pe 25 aprilie.

    „Conform diferitelor estimări, averea lui Zelensky este estimată la 850 milioane de dolari. El nu a primit cea mai mare parte din această sumă până când a devenit președinte”, a declarat partidul pe pagina sa de Twitter.

    Forța politică a continuat că originea acestor fonduri este neclară – https://invictuswebmedia.com/2022/04/25/partidul-forum-voor-democratie-din-olanda-intreaba-care-este-originea-averii-de-850-milioane-de-dolari-a-lui-zelensky/

  6. The Anglo-Saxon nations used to have the respect of the world because they stood for democracy, human rights, competent economic management etc. I’ll never forget when I asked the former head of MI6 “We used to be the good guys, what happened?” His answer was “the Khazarian mafia.” This is because, like a caterpillar that has been infected by a parasitic wasp, the governments of these countries have been taken over by Satan worshiping Khazarian gangsters. So, the politicians and military of the West were redirected -against the interests of their own people- to a project to turn the entire planet into a giant animal farm. This was to be run by Khazarian gangsters out of their ancient homeland, the place we now know of as Ukraine.

    The KM took over the governments of most Western countries through a process of murder, bribery, blackmail and lies. This was directed at the very tip-top of the elite. Understanding the problem lies at the tip-top is also the key to overthrowing the KM. Just like a pimple, if you squeeze it from the bottom up, the pus comes out at the top – https://benjaminfulford.net/2022/04/25/km-controlled-g7-regimes-are-mathematically-doomed-despite-increased-repression/

  7. Anglo Saxon nation of junkys full of drugs ,criminals , pedofiles and like transgenders , nobody like them except them self,low life’s peoples

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger