AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Secretarul general al ONU a primit botezul focului la...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Secretarul general al ONU a primit botezul focului la Kiev

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Secretarul general al ONU a primit botezul focului la Kiev / Foto: Facebook

Rachetele rusești au lovit Kievul joi seara, pentru prima dată de la jumătatea lunii aprilie și în plină vizită a secretarului general al ONU, Antonio Guterres, care a deplâns eșecul Consiliului de Securitate al ONU de a evita un război în Ucraina.

Jurnaliștii prezenți la fața locului au văzut un etaj al unei clădiri în flăcări, cu fum negru care ieșea din ferestrele sparte, în timp ce numeroși polițiști și salvatori erau prezenți.

Guterres, „șocat”, dar „în siguranță”

„Seara, inamicul a tras asupra Kievului. Două lovituri în cartierul Șevcenkovski”, ”la etajele inferioare ale unei clădiri rezidențiale”, a declarat primarul capitalei, Vitali Kliciko.

Potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, cinci rachete au lovit capitala.

„Acest lucru spune multe despre adevărata atitudine a Rusiei față de instituțiile internaționale, despre eforturile conducerii ruse de a umili ONU și tot ceea ce reprezintă organizația”, a comentat Zelenski într-un videoclip.

Serviciile de urgență au scris pe Facebook că zece persoane au fost rănite în atacurile cu rachete. O clădire rezidențială de 25 de etaje a fost vizată, „ale cărei prime două etaje au fost parțial distruse”, potrivit aceleiași surse, scrie Boursorama.

Guterres este „șocat”, dar „în siguranță”, a declarat un purtător de cuvânt al ONU, Saviano Abreu, deplângând faptul că „s-a întâmplat aproape de locul în care ne aflam”, chiar dacă este vorba de o „zonă de război”.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, care a declarat că rachetele lansate au fost rachete de croazieră, a calificat acest lucru drept un „act atroce de barbarie”, iar șeful administrației prezidențiale, Andri Yermak, a cerut ca Rusia să fie lipsită de dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU.

author avatar
Tudor Borcea
269 afisari

3 COMENTARII

  1. A year ago in New York City and later London (and in “1000 other cities” to come) a near five story high replication of the famous Baal arch was constructed as part of the Rockefeller created United Nations UNESCO’s World Heritage site, also supported by the financially endowed Harvard University Masonic Lodge, attended by 4000 world leaders from 130 nations, among the notable globalists paying homage to the satanic fallen angel was UN Secretary General Antonio Gutteres,IMF Director Christine Lagarde and Elon Musk who in Dubai was busily advocating the merger between humans and machines and touting globalist socialism.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger