AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Se pregătește cea mai mare lovitură de pe mare...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Se pregătește cea mai mare lovitură de pe mare împotriva Rusiei. Cine a îndrăznit să-l înfrunte pe Putin

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Se pregătește cea mai mare lovitură de pe mare împotriva Rusiei

Maersk, cea mai mare firmă de transport maritim de containere, a declarat luni că poate suspenda toate livrările către și dinspre Rusia, în contextul sancțiunilor occidentale impuse Kremlinului în urma invaziei sale în Ucraina.

Gigantul maritim danez a declarat că „monitorizează îndeaproape și se pregătește să respecte sancțiunile și restricțiile în continuă evoluție” impuse Rusiei, în vreme ce invazia Ucrainei ordonată de către președintele Vladimir Putin a intrat în a șasea zi.

Pe linia sancțiunilor UE-SUA

„Pregătirile noastre includ o posibilă suspendare a rezervărilor Maersk către și dinspre Rusia pe ocean și pe uscat”, a indicat compania într-un comunicat.

„În același timp, urmărim îndeaproape evoluțiile și evaluăm cele mai bune opțiuni pentru clienții noștri și încărcătura acestora”.

SUA, Uniunea Europeană, Canada și Marea Britanie au anunțat in corpore sancțiuni împotriva Rusiei, după invadarea Ucrainei.

Măsurile includ blocarea accesului anumitor bănci la sistemul internațional de plăți Swift și înghețarea activelor băncii centrale a Rusiei.

Maersk a declarat luni că va face „tot posibilul” pentru a se asigura că marfa aflată deja pe mare ajunge la destinația prevăzută, scrie CNBC.

„De remarcat, de asemenea, spațiul aerian este restrâns treptat, iar serviciile noastre aeriene vor fi afectate”, a spus compania.

Acțiunile Maersk au scăzut cu 3% în urma comunicatului și cu peste 11% până în prezent anul acesta.

Gigantul de transport maritim este activ în Rusia din 1992 și operează rute către și dinspre porturile cheie din Sankt Petersburg, Novorossisk, Vladivostok, Vostocini și Kaliningrad.

Compania a declarat săptămâna trecută că a încetat să accepte rezervări către și dinspre Ucraina până la o nouă notificare.

author avatar
Tudor Borcea
1.418 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger