AcasăȘTIRI EXTERNEMacron, cinic: Franța NU SE BAGĂ dacă Rusia dă cu bomba nucleară...

Macron, cinic: Franța NU SE BAGĂ dacă Rusia dă cu bomba nucleară în Ucraina!

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Scenariul unui atac nuclear tactic al Rusiei. Prima țară UE care spune cum îi va răspunde lui Putin / Foto: Facebook

Emmanuel Macron a declarat miercuri, 12 octombrie, că Franța nu va riposta cu arme nucleare la un atac nuclear tactic al lui Vladimir Putin în Ucraina.

Întrebat de jurnalista Caroline Roux, la postul France 2, care ar fi răspunsul Franței „la un atac tactic al Rusiei în Ucraina”, Emmanuel Macron a răspuns: „Nu aceasta este doctrina noastră astăzi”.

„Toate părțile trebuie să se așeze la masă cu Ucraina și Rusia”

Șeful statului și-a detaliat anterior comentariile, explicând: „Rusia are arme nucleare. Franța are, de asemenea, o doctrină nucleară bazată pe interesele fundamentale ale națiunii, care sunt foarte clar definite. Nu este vorba deloc de ceea ce ar fi în discuție dacă ar avea loc un atac balistic nuclear în Ucraina sau în regiune”, potrivit La Depeche.

Cu toate acestea, președintele a declarat că un astfel de atac ar fi „o responsabilitate istorică din partea Rusiei de a folosi arme nucleare. În calitate de putere nucleară, Rusia are această responsabilitate, iar Vladimir Putin știe acest lucru”.

Pentru a evita o astfel de escaladare a violențelor, Emmanuel Macron susține că este esențial să se continue dialogul cu președintele rus: „Evident că voi continua să vorbesc cu el. Ori de câte ori va fi nevoie, voi vorbi cu el. Și, la un moment dat, toate părțile interesate vor trebui să se așeze la masă cu Ucraina și Rusia”.

Pentru a evita „orice escaladare a conflictului”, Macron consideră că Franța trebuie să continue să „ajute Ucraina să reziste și să construiască pacea” și să evite ca conflictul „să se extindă fie pe plan geografic, fie pe plan vertical, adică prin utilizarea de arme chimice sau nucleare”.

„Există o regulă simplă: avem o doctrină, este clară: disuasiunea (nucleară) funcționează, dar cu cât vorbim mai puțin despre ea, cu cât agităm mai puțin amenințarea, cu atât suntem mai credibili”, a conchis el, considerând că „prea mulți oameni” vorbesc despre ea. Ultimul pe listă fiind președintele SUA, Joe Biden, care a evocat un Armaghedon nuclear cu care omenirea este în pericol să se confrunte.

author avatar
Tudor Borcea
854 afisari

19 COMENTARII

  1. Depinde unde cade Emanuel ca daca cade la Paris sa vezi cum te bagi.
    In sine nici Otan nu se baga o sa foloseasca lovituri convetionale.

    • O intrebare: cum este pregatita Romania in cazul unei invazii a Rusiei pe Dunare? De exemplu trupe care trec Dunarea cu bacul de la Izmail la Isaccea? Sau vin direct ptin Delta Dunarii si intra pe Dunare pe la Canalul 36?
      Macar echipament ptr baietii astia tineri pana in 36 de ani avem? Putem sa le oferim macar o pusca d-aia din WW1 parca ZB se numea? Ca p-astia-i ia primiii.

      • Ar fi frumos ca ministrul apărării sa fie intrebat in CSAT despre minim 10 planuri operaționale de aparare si contraatac. La fel comandantul suprem trebuie sa supravegheze zilnic modernizarea armati romane din cap pana in picioare dar sa si inspecteze baze (asa ca ieri), minim o data pe saptamana, pentru a tine ofiterii si soldatii vigilenți .
        Sa nu pățim si noi ca rusii cand au descoperit ucrainenii in plăcuțele reactive de pe tanc ca aveau ismene si camere de biciclete in loc de
        esploziv ca atunci te sfintãşti sfanta Javelina pe loc.
        Sau mai rau sa auzim ca pilotii americani au un serviciu iar pilotii romani alt servici. Atunci apare intriga dispretul nu e frumos.
        Unitate modernizare inteligenta eficacitate si integritate fizica tre sa fie motoul Ro.

      • Bateți câmpii cu invazia coloniei, „stați liniștiți tovarăși” colonia o să fie invadata doar de-o sărăcie și mai mare !

        • maaaah….dupa ce termina cu ucraina si moldova urmeaza tarile baltice si… ai nostrii ca brazii

          • Nu au niciun interes cu ro, aici nu-s rusnaci si, in plus, nu ataca tari nati-o. Nu o mai lua pe aratura.

  2. Dar avem cuvantul Ips Kiril care a spus cand a fost in Ro.
    -Rusia nu va ataca niciodata Romania.
    E cuvantul lui.

  3. Nu e cinic, e realist si nu vrea sa implice Franta intr-un razboi nuclear care nu este al ei.

  4. Muist, ca de obicei. Toată lumea a spus ca riposta va fi dura si va distruge armata rusa, dar cu arme conventionale.
    Ziariciul și scârba analfabeta de redactor sef au pus un titlu tendențios, falsificand încă o data realitatea. Nu mai citiți asemenea elucubrații!

  5. Asta NU e ”cinism”este chiar ÎNTELEPCIUNE.Cel mai destept cedeaza si situatia se deblocheaza,pot incepe negocieri.De multe ori domnitorii români SE PLECAU in fata sultanilor ca sa crute VIATA POPORULUI.In fata unuia mai tare te pleci,nu ai ce face.Nu voiau sa lupte pâna la ”ultimul român”ca ce folos este in asta.Viata este mai importanta.Ce sa faci,uneori castigi,alteori pierzi si astepti vremuri mai prielnice.Ce folos sa se incaiere acum toata lumea,sa pierim toti ca nimeni nu vrea sa cedeze .Da,Macron a vorbit cu intelepciune.Daca pentru a câstiga trebuie sa folosesti arme nucleare atunci e mai bine SA PIERZI, dar sa nu le folosesti pe acestea.

  6. Pai voi puteti vorbi cu putin cat vreti si nimic nu iese pana nu ii dati partea rusa a ukrainei. Asa ca mai degraba vorbiti cu putoarea neo nazista care a bagat ue in razboi si cu dementul si papusarii lui de la casa blestemata.

  7. Nu se baga Micronul ordinar si ipocrit, ca altfel stie ca e posibil sa cada ceva nucleare si peste Parisul lui plin de cei 10 negrisori mititei de import-export 🙂 Altfel, speram ca rusnacii sa faca gheata nucleara din Kievul acela banderist-azovist !! Bai Zdrelinski, doar uita-te in sus, sau mai bine Don`t Look Up 🙂 in curand o sa vina niste nucleare pana de Craciun, asa sa te ajute Dumnezeu, bai criminalule azovist !!

  8. America a spus deja înainte ca nu intervine și atunci e liber!!!! Vai de ei toți ce ii mana necuratul la dezastru.

  9. Nu are curajul nimeni sa se complice cu Rusia nici Bidon drogatul care se impiedică cind merge pe strada ,Rusia a cistigat razboiul de mult iar RO si Polonia trebuie sa se astepte la Bad News

  10. Tocmai a fost conferinta de presa cu Stoltenberg la Bruxelles…deci NATO nu accepta in niciun fel escaladarea conflictului…nu mai aruncati stiri alarmiste aiurea.Franta face parte din alianta si toti aliatii au pozitie comuna cu conducerea NATO

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger