AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Germania, divizată! Fostul cancelar Gerhard Schroder critică extinderea NATO...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Germania, divizată! Fostul cancelar Gerhard Schroder critică extinderea NATO spre Est!

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Scandal politic în Germania. Fostul cancelar Gerhard Schroder critică extinderea NATO spre est

Staff-ul cabinetului fostului cancelar al Germaniei Gerhard Schroeder a demisionat din cauza refuzului acestuia din urmă de a-și părăsi funcții profitabile la companiile gaziere rusești.

Albrecht Funk, care a fost director de birou al lui Schroeder de mai bine de 20 de ani, a decis să renunțe la slujbă, după ce Schroeder nu i-a urmat sfatul de a renunța la funcțiile din companiile de gaze Rosneft și Gazprom, în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Banii lui Putin nu au miros

Un total de patru angajați, inclusiv Funk, și-au părăsit slujba la biroul lui Schröder.

Săptămâna trecută, fostul cancelar social-democrat a criticat războiul lui Vladimir Putin în Ucraina, dar a susținut că „ambele părți au făcut greșeli”, rămânând la poziția sa conform căreia NATO s-a extins prea mult spre est după încheierea Războiului Rece, provocând astfel Kremlinul, scrie Politico.

Condamnarea invaziei, cu jumătate de gură, a lui Schroeder a venit după săptămâni de presiuni crescânde în Germania pentru ca fostul cancelar să punăcapăt legăturii sale cu interesele rusești în domeniul gazelor – presiune la care a rezistat până acum.

Biroul lui Schroder este finanțat de stat, iar cererile au devenit tot mai puternice ca Schröder să fie lipsit de toate beneficiile de care se bucură un fost cancelar în Germania, inclusiv pensia.

Lars Klingbeil, co-liderul social-democraților, i-a cerut fostului cancelar să rupă legăturile cu Kremlinul.  „Mă aștept la asta fără echivoc”, a scris pe Facebook Klingbeil.

O înăsprire a politicii Germaniei față de Rusia a urmat invaziei în Ucraina, cu consecințe asupra societății. Marți, Orchestra Filarmonicii din München și-a concediat dirijorul, celebrul Valeri Gergiev, după ce acesta a refuzat să se distanțeze de Putin, în timp ce clubul de fotbal Schalke 04 și-a încheiat luni parteneriatul cu Gazprom.

author avatar
Tudor Borcea
932 afisari

3 COMENTARII

  1. Schroder e bagat pana-n gat in afacerile rusilor , ceilati si-au luat talpasita , inclusiv Fillon . Nu e nici o divizare in Germania , l-au izolat toti .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger