AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. SBU a reținut un tiktoker, după a cărui postare...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. SBU a reținut un tiktoker, după a cărui postare a fost bombardat un mall din Kiev (video)

RĂZBOI ÎN UCRAINA. SBU a reținut un tiktoker, după a cărui postare a fost bombardat un mall din Kiev (video)

Serviciul ucrainean de securitate, SBU, a arestat un locuitor din Kiev care a publicat pe internet informații privind amplasamentul armatei ucrainene în capitală.

Ancheta va stabili dacă cel în cauză s-a transformat intenționat în călăuză și observator pentru forțele rusești.

A postat pe Tik-Tok amplasamente strategice

SBU publică un videoclip al unei conversații cu un cetățean reținut care, potrivit acestuia, a postat, pe 24 februarie, în comunitatea Tik-Tok, materiale despre locația armatei ucrainene la Kiev, scrie The Kyiv Independent.

Ulterior, un centru comercial lângă care se aflau apărătorii ucraineni, a fost supus unei puternice lovituri cu rachete de către ocupanții ruși.

În noaptea de 20 martie, în cartierul Podolsky din Kiev, în urma unui tir de rachete, mai multe etaje ale centrului comercial și 20 de mașini din parcare au luat foc. Cel puțin opt persoane și-au pierdit viața.

„Conștient sau inconștient, această persoană a lucrat ca observator pentru inamic. Facem un apel către toți cetățenii – nu publicați date despre mișcarea echipamentelor militare ale Forțelor Armate, a instalațiilor militare și a rezultatelor loviturilor inamice! La urma urmei, acestea sunt folosite de ocupanți în planificarea bombardamentelor ulterioare. Este mai bine să facem invers: dați-ne informații despre locația inamicului, iar armata ucraineană va asigura distrugerea acestuia!”, a comunicat SBU.

author avatar
Tudor Borcea