AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Sancțiunile SUA provoacă haos, pierderi masive la Bursa din...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Sancțiunile SUA provoacă haos, pierderi masive la Bursa din New York! / Industria de armament și firmele din energie, singurii câștigători!

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Sancțiunile SUA provoacă haos în întreaga lume/Producătorii de arme și energie, noua „Big Pharma”

Acțiunile americane și-au continuat marșul descendent început cu câteva săptămâni în urmă. Traiectul a fost condus în mare parte de aceleași temeri: impactul sancțiunilor americane asupra Rusiei pentru războiul din Ucraina.

Așa cum Big Pharma a fost marele câștigător al panemiei Covid-19, de sancțiunile occidentale împotriva Rusiei vor profita în ultimă instanță doar giganții energetici occidentali și producătorii de țiței și gaze de șist din SUA. Și, firește, companiile de armament!

Cea mai proastă zi a anului pentru indicele Dow Jones

Indicele bursier Dow Jones a scăzut luni cu 797,42 puncte pentru a termina la 32.817,38, cea mai proastă zi a anului; Nasdaq Composite a scăzut și el, cu 482,48 puncte pentru a termina la 12.830,96; iar S&P 500 a scăzut cu 127,78 puncte pentru a închide la 4.201,09.

Prețul petrolului a continuat să crească în weekend, atingând 130 de dolari pe barilul de țiței, înainte de a se stabili luni la 123 de dolari, deoarece prețurile benzinei în SUA au depășit 4 dolari pe galon pentru prima dată în 15 ani.

Creșterea petrolului destabilizează piața

În consecință, stocurile companiilor petroliere au crescut semnificativ luni, furnizorul de servicii de petrol și gaze Baker Hughes adăugând 5% la valoarea stocului. Chevron a crescut cu 1,4%, iar ExxonMobil cu 2%.

„Creșterea petrolului destabilizează piața”, a declarat Jay Hatfield, director executiv și manager de portofoliu la Infrastructure Capital Advisors, pentru Wall Street Journal. „Piața este îngrijorată de război și de impactul acestuia asupra creșterii americane și asupra companiilor americane”.

Cu toate acestea, acțiunile băncilor au avut de suferit foarte mult, US Bancorp pierzând 3% din valoare, iar Citigroup cu 1,4%. Companiile de servicii au scăzut, de asemenea, pe baza așteptărilor privind costurile de operare mai mari din cauza creșterii prețurilor la gaze, McDonald’s, Starbucks și Nike- toate scăzând.

Haos pe piețele din întreaga lume

Sancțiunile SUA asupra economiei ruse, care au vizat sectorul financiar al acesteia, au provocat haos pe piețele din întreaga lume, iar luni, SUA și aliații săi au început să discute despre o posibilă interdicție a importului de produse petroliere rusești – cel mai mare export al țării. Rusia furnizează 40% din gazul european.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat luni că „nicio decizie nu a fost luată în acest moment de către președinte” și nici nu a oferit nici un calendar.

author avatar
Tudor Borcea
439 afisari

2 COMENTARII

  1. ,,Președintele rus Vladimir Putin i-a spus marți președintelui Trump că armata Rusiei a distrus o multitudine de facilități străine de arme biologice care aveau carte albă în Ucraina și că armata sa a luat măsuri decisive și strategice pentru a scăpa națiunea coruptă de ceea ce el a numit influența satanică, a declarat o sursă anonimă din Mar-a-Lago pentru Real Raw News.
    Amata rusă a șters următoarele:

    v 11 facilități de arme biologice finanțate de Departamentul de Stat/Departamentul Apărării SUA;
    v 4 centre germane de cercetare chimică toxică;
    v 3 centre elvețiene de nanotehnologie;
    v 1 consorțiu bio-tehnologic francez;
    v 3 laboratoare israeliene care lucrau cu febrilitate pentru a crea o armă biologică bazată pe rabie împrăștiată din aer.

    În plus, Putin a susținut că forțele sale au efectuat lovituri de precizie asupra biolaboratoarelor mobile (mașini cu 18 roți adaptate în mod nesigur în laboratoare improvizate) care încercau să transporte agenți patogeni letali peste granița cu Ucraina în Polonia…
    Mai mult, Putin a spus că avioanele sale de luptă au distrus o vilă de 200 de acri, deținută de Biden, la 35 km vest de Kiev. El a insistat că Biden este profund implicat în întreprinderile criminale ale Ucrainei și i-a promis lui Trump că va oferi în curând lumii „toate dovezile de care are nevoie”.
    ,, Dacă aș fi vrut să cuceresc Ucraina, aș trimite 1.000 de avioane. Știi cum arată o invazie adevărată. Uitați-vă la înregistrări video ale Americii „Șoc și groază” în Irak. Asta este o invazie.
    Aș putea dacă vreau, dar nu acesta este obiectivul meu”, i-a spus Putin lui Trump.
    Forțele Speciale Ruse, în timp ce căutau arme de distrugere în masă, au dat peste o clădire din cărămidă plină de copii captivi.Oamenii lui Putin au găsit alte trei locații, fiecare cu 25-60 de copii înăuntru…’’

    Putin a insistat că armata Ucrainei a încercat să provoace o criză catastrofală distrugand centrala nucleara Zaporizhzhia și să dea vina pe Rusia, în încercarea de a atrage SUA și Regatul Unit în conflict direct cu forțele ruse. Potrivit lui Putin, asaltul a fost pus în scenă de soldați ucraineni îmbrăcați în uniforme rusești și purtând arme rusești.
    „Acest lucru a fost menit să aducă alte țări să lupte. Vreau să curăț Ucraina de răul ei, dar să nu iradiez continentul. Acesta a fost menit să fie un steag fals”, i-a spus Putin lui Trump.
    „Dacă Zelenskyy ar fi reușit, criza ar fi făcut Cernobîlul să arate ca un foc de tabără.
    Dar acum avem controlul centralei.”
    „Emmanuel Macron, a spus la știri că i-am spus că nu mă voi opri, până nu iau totul. Aceasta este o minciună flagrantă. Nu am vorbit niciodată cu el; Nu vorbesc cu porcii”, i-a spus Putin lui Trump.

    „Putin l-a asigurat pe Trump că nu are dorința de a cuceri Europa, dar își va continua misiunea până când Zelensky va renunța la oamenii de știință și el, Putin, va elimina taberele de pedofili despre care spune că împrăștie peisajul ucrainean”, a spus sursa noastră.’’

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger