AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Sancțiunile ar putea afecta „Dacia” Rusiei. Anunț de ultimă...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Sancțiunile ar putea afecta „Dacia” Rusiei. Anunț de ultimă oră al gigantului Renault

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Sancțiunile ar putea afecta „Dacia” Rusiei. Anunț de ultimă oră al gigantului Renault

Renault urmărește cu atenție criza de securitate din Ucraina, pentru a evalua orice efecte asupra activității sale, a declarat marți, 22 februarie, purtătorul de cuvânt al producătorului francez de automobile.

„Urmărim cu mare atenție discuțiile diplomatice în desfășurare”, a declarat Rie Yamane, managerul de comunicare externă al Renault, într-un e-mail către Reuters, ca răspuns la întrebările privind potențialele planuri de urgență pentru momentul în care guvernele occidentale introduc sancțiuni împotriva Rusiei.

În acest stadiu, este prematur să se estimeze care ar putea fi sancțiunile”, a adăugat Yamane.

Semiconductorii, levier fatal al sancțiunilor

Pe de altă parte, producătorul rus de mașini Avtovaz, controlat de Renault, caută să-și asigure aprovizionarea alternativă cu semiconductori în cazul în care sancțiunile SUA vor reduce livrările către Moscova, a declarat marți directorul executiv al companiei, Nicolas Maure.

„Desigur că investigăm și posibilități de a găsi alternative în cazul sancțiunilor”, a declarat Maure, care a condus uzina Dacia și operațiunile Dacia-Renault în România.

Guvernele occidentale urmează să anunțe noi sancțiuni împotriva Rusiei după ce președintele Vladimir Putin a recunoscut așa zisele republici Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, adâncind temerile legate de un nou război în Europa.

Casa Albă a spus industriei americane de cipuri să fie pregătită pentru noi restricții la exporturile către Rusia, dacă Moscova atacă Ucraina.

Avtovaz, în spatele mărcii Lada, este deținută de un joint venture Renault-Rostec, din care producătorul francez de automobile deține aproape 70%.

Maure nu a spus cum își asigură Avtovaz semiconductori pentru fabricile sale de mașini din Rusia. Rusia nu are propria sa producție de semiconductori și se bazează pe aprovizionarea străină, inclusiv din China, spun observatorii din industrie.

Avtovaz vinde peste 90% din producția sa la nivel local, a spus Yamane, 10% fiind destinată în principal țărilor CSI, care includ Republica Moldova, Georgia și Kazahstan.

 

author avatar
Tudor Borcea
965 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger