AcasăȘTIRI EXTERNERăzboi în Ucraina. S-a aflat ce au decis! E.ON nu vrea să...

Război în Ucraina. S-a aflat ce au decis! E.ON nu vrea să închidă gazoductul Nord Stream 1!

Război în Ucraina. S-a aflat! E.ON nu vrea să închidă gazoductul Nord Stream 1! (foto: europafm.ro)

În contextul în care criza din Ucraina continuă să preocupe o lume întreagă, fiind urmărite de la o oră la alta veștile despre evoluția situației, după izbucnirea războiului, ca urmare a invaziei rusești, s-a aflat o informație ce vizează tocmai sancțiunile impuse Rusiei ca urmare a acestei crize declanșate săptămâna trecută.

Și anume faptul că E.ON, cel mai mare operator european de reţele energetice, a respins solicitările de a închide gazoductul Nord Stream 1, ca parte a sancţiunilor impuse Rusiei pentru invadarea Ucrainei – informează Reuters, în baza unei declarații făcute luni de către un purtător de cuvânt al companiei pentru publicaţia „Rheinische Post”.

„Nord Stream 1 este aprobat şi este un gazoduct complet operaţional”, a afirmat purtătorul de cuvânt al companiei germane.

Ce anunțase cancelarul german

Din direcția E.ON, care are o participaţie de 15,5% în Nord Stream 1, se invocă faptul că proiectul „este complet diferit de actualele discuţii privind Nord Stream 2”.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat săptămâna trecută că proiectul gazoductului Nord Stream 2 nu poate continua, în noile circumstanțe de criză din Ucraina. Oficialul a spus că procesul de aprobare a fost oprit. „Sună tehnic, dar este pasul administrativ necesar, astfel încât să nu existe certificare a conductei și fără această certificare, Nord Stream 2 nu poate începe să funcționeze”, a spus Scholz, potrivit Deutsche Welle – CITIȚI DETALII AICI.

După această declarație, premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a cerut, sâmbătă, închiderea Nord Stream 1, care transportă gaze ruseşti spre Germania din 2011, potrivit aceleiași surse.

author avatar
Andrei Coman
303 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger