AcasăȘTIRI EXTERNERăzboi în Ucraina. Ruşii l-au răpit pe primarul din Melitopol. Volodimir Zelenski...

Război în Ucraina. Ruşii l-au răpit pe primarul din Melitopol. Volodimir Zelenski a trecut la AMENINŢĂRI!

Primarul din Melitopol, Ivan FedorovRăzboi în Ucraina. Ruşii l-au răpit pe primarul din Melitopol. Volodimir Zelenski a trecut la AMENINŢĂRI!

Primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, a fost răpit de ruşi. Edilul se afla la centrul de criză al orașului. Potrivit mai multor oficiali de la Kiev, un grup de zece inamici ruși l-au capturat pe primar, i-au pus un sac pe cap și l-au dus spre o destinație necunoscută.

Primarul refuzase să coopereze cu invadatorii ruși. Anunțul a fost făcut de Kyrylo Timoșenko, adjunctul șefului de cabinet al președintelui Volodimir Zelenski.

Dus spre o destinaţie necunoscută

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, a scris pe canalul său de Telegram cu un grup de zece inamici din armata lui Putin sunt responsabili de răpirea primarului.

Potrivit aceleași surse, Ivan Fedorov se afla în momentul răpirii la centrul de criză al orașului și a fost dus spre o destinație necunoscută. Nimeni nu știe în acest moment unde se află Fedorov.

Zelenski le-a cerut răpitorilor să predea armele

Volodimir Zelenski s-a adresat direct militarilor ruşi cărora le-a transmis că se pot salva, dacă predau armele şi pleacă acasă. De asemenea, le-a spus mamelor din Rusia să nu-şi trimită copiii la război într-o ţară străină.

„Oameni puternici, într-o ţară de oţel”, asta ar fi explicaţia pentru care Ucraina nu a putut fi capturată, după 16 zile de război, afirmă Zelenski, într-un nou mesaj video, postat pe Telegram. „Ieşiţi din Ucraina!”, le-a mai transmis el ruşilor.

Acţiunile invadatorilor ruşi vor echivala cu acţiunile teroriştilor ISIS. Toată ţara a văzut că Melitopol nu s-a predat invadatorilor.

Ucraina cere eliberarea imediată a primarului din Melitopol şi garantarea securităţii tuturor conducătorilor comunităţilor din întreaga ţară”, a mai afirmat Zelenski.

author avatar
Andrei Ștefan