AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rușii ies în stradă împotriva lui Putin. Mii de...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rușii ies în stradă împotriva lui Putin. Mii de persoane arestate și bătute de poliție (VIDEO)

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rușii ies în stradă împotriva lui Putin. Mii de persoane arestate și bătute de poliție (VIDEO)

Mii de manifestanți au fost arestați în Rusia în urma protestelor împotriva războiului din Ucraina. Ultimele legi promulgate de Vladimir Putin fac posibilă reprimarea și descurajarea oricărei critici.

Poliția a intervenit cu mare brutalitate

Peste 4.600 de persoane care manifestau „fără autorizație” împotriva intervenției militare ruse în Ucraina au fost arestate duminică în aproximativ 60 de orașe din Rusia, a declarat ONG-ul OVD-Info, specializat în monitorizarea demonstrațiilor.

Cel puțin 4.640 de persoane au fost arestate duminică în 65 de orașe, ridicând la peste 13.000 numărul manifestanților arestați de la începerea operațiunii militare ruse din 24 februarie, potrivit OVD-Info.

În ciuda intimidării din partea autorităților și a amenințării cu pedepse grele cu închisoarea, acțiuni de protest, deși limitate, au avut loc zilnic timp de 11 zile în diferite orașe ale țării.

Alexei Navalnîi cere proteste-maraton

Opozantul lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, care este împotriva intervenției în Ucraina, a cerut rușilor să manifesteze în fiecare zi în piața principală a orașului lor pentru a cere pacea în Ucraina.

Aproximativ 1.700 de persoane au fost arestate doar la Moscova duminică, a declarat poliția.

Potrivit OVD-Info, printre aceștia se numără unul dintre liderii ONG-ului Memorial, Oleg Orlov, și renumita activistă Svetlana Ganuchkina.

Mai mulți activiști și ONG-uri au publicat, duminică, videoclipuri pe rețelele de socializare care arată arestări brutale și oameni loviți cu bastoane de către poliție.

Primele arestări au avut loc în Orientul Îndepărtat și în Siberia. Sute de persoane au fost arestate în special în marile orașe Novosibirsk și Ekaterinburg, conform OVD-Info.

Pentru a descuraja orice critică, autoritățile ruse au adoptat vineri o nouă lege care pedepsește „informațiile false” despre activitățile armatei ruse în Ucraina. Potrivit acestui text, pedepsele aplicate variază de la amenzi la 15 ani de închisoare.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
275 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger