AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rușii bombardează la greu Donbasul / Krivoi Rog, lovit...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rușii bombardează la greu Donbasul / Krivoi Rog, lovit de rachete

donbasRĂZBOI ÎN UCRAINA. Bătălia pentru Donbas a început. Sute de rachete lansate din primele ore / Ce anunț a făcut Zelenski - VIDEO / captură video

Rusia a bombardat Krivoi Rog, sâmbătă seara, al doilea oraș ca întindere din Ucraina cu rachete. Anunțul a fost făcut de oficialii ucraineni care au arătat că rachetele rusești au explodat la ieșirile din oraș.

În acest context, cetățenilor li s-a recomandat să rămână în adăposturi și să nu încerce să iasă în stradă.

Bombardamente rusești la Krivoi Rog

Șeful Administrației Militare din oraș, Oleksandr Vilkul, a mai precizat că în oraș și în zonele limitrofe trăiau, înainte de invazia rusă, aproximativ 1 milion de locuitori. O parte dintre aceștia au plecat din cauza acestui război.

În Krivoi Rog se află celebrul combinat de îmbogățire a minereurilor acide cu conținut de fier, la care și România are cotă parte de 28%.

Lupte grele la Severodonețk

Lupte grele se duc și la Severodonețk, oraș despre care liderul cecen Ramzan Kadirov susține că a fost ocupat de ruși. Informația a fost dezmințită, însă, de oficialii ucraineni.

Severodonețk, situat la aproximativ 60 km de Lyman, pe malul estic al râului, și cel mai mare oraș din Donbas încă deținut de Ucraina, a fost supus unui asalt puternic din partea rușilor. „Sievierodonetsk se află sub un tir inamic constant”, a postat sâmbătă poliția ucraineană pe rețelele de socializare.

Artileria rusă bombarda, de asemenea, drumul Lysychansk-Bakhmut, de care Rusia are nevoie pentru a încercui forțele ucrainene. „Au existat distrugeri semnificative în Lysychansk”, a precizat poliția.

Pe de altă parte, forțele ruse par a fi aproape să ocupe întreaga regiune Lugansk din Donbas, unul dintre obiectivele de război pe care Kremlinul și le-a stabilit după ce a renunțat la asaltul asupra Kievului.

author avatar
Andreea Vlad
322 afisari

4 COMENTARII

  1. soldatii ucrainieni riposteaza din blocurile de locuinte? pai atunci de ce se mira ca rusii trag in asemenea imobile?

  2. Gunoaiele naziste de ucraineni cu drogatii de mercenari NATO trebuie exterminati de armata Rusiei ,Victorie pentru Rusia

  3. Să-i încercuiască pe naziști și să-i termine cât mai repede. Și pe ăia care-i instruiesc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger