AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rușii schimbă și indicatoarele rutiere în estul Ucrainei! Ce...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rușii schimbă și indicatoarele rutiere în estul Ucrainei! Ce au făcut în Mariupol – FOTO

mariupolRĂZBOI ÎN UCRAINA. Rușii au înlocuit indicatorul de la intrarea în Mariupol cu unul în limba rusă - FOTO

Mariupol nu mai este al Ucrainei, cu fiecare zi devine tot mai clar că rușii au ocupat orașul-port de la Marea Azov. Ultima mutare a Moscovei: a schimbat până și indicatorul de la intrarea în oraș, punând unul în limba rusă, semn că orașul le aparține!

L-au îndepărtat pe cel care afișa numele orașului în ucraineană (Маріуполь) și cu alfabet latin, înlocuindu-l cu un indicator în care apare doar numele orașului în limba rusă (Мариуполь).

Muncitorii de la infrastructură au lucrat de zor la înlocuirea indicatoarelor și din localitățile Volodarsky, Kremenevka, Kasyanovka și Pervomaisky.

Rușii reconstruiesc Mariupolul din temelii

Primăria din Mariupol a anunţat că oraşul este distrus în proporţie de 90% în urma asediului şi că 40% din infrastructura sa nu mai poate fi recuperată.

Însă rușii deja au început să reconstruiască Mariupolul. Ministerul Construcțiilor din Rusia se ocupă de lucrări, a declarat chiar ministrul Irek Fayzullin.

 

Mariupol, cu o populație de peste 400.000 de locuitori, este cel mai mare oraș ucrainean la Marea Azov și principalul port care deservește industriile și agricultura din estul Ucrainei. Tot aici se află și unele din cele mai mari combinate siderurgice din Ucraina, începând cu Azovstal.

author avatar
Andreea Vlad