AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rușii au distrus un laborator de la Cernobîl /...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rușii au distrus un laborator de la Cernobîl / „Probe radioactive în mâinile dușmanului”

Forțele militare ruse au distrus un laborator de la centrala nucleară de la Cernobîl care, printre altele, lucrează pentru îmbunătățirea managementului deșeurilor radioactive.

Informația provine de la agenția de stat ucraineană responsabilă de zona de excludere din jurul centralei, care a comunicat că „invadatorii ruși au jefuit și distrus laboratorul central de analiză”.

„Sperăm să le facă rău inamicului”

Armata rusă a preluat controlul uzinei dezafectate, la începutul conflictului din Ucraina.

Zona de excludere este zona contaminată din jurul centralei, locul celui mai grav accident nuclear din lume, în 1986.

Agenția de stat a declarat că laboratorul, construit cu un cost de 6 milioane de euro cu sprijinul Comisiei Europene, a fost deschis în 2015.

Laboratorul conținea „probe extrem de active și mostre de radionuclizi care sunt acum în mâinile inamicului, care sperăm că-i vor face rău lui însuși și nu lumii civilizate”, a spus agenția într-un comunicat.

Radionuclizii sunt atomi instabili ai elementelor chimice care eliberează radiații.

Într-o altă evoluție îngrijorătoare, agenția de reglementare nucleară a Ucrainei a declarat luni că monitoare de radiații din jurul centralei au încetat să funcționeze.

author avatar
Tudor Borcea
217 afisari

1 COMENTARIU

  1. UCRAINIENII POT SPUNE ORCE AZI !,DAR SA PRETINZI CA UN LABORATOR DE MANAGEENT AL DESEURILOR RADIOACTIVE IL AI IN CERNOBAL !,TREBUIE SA FII TAMPIT SA CREZI ASTA .CE OM NORMAL AR LUCRA INTR-UN LABORATOR IN CERNOBAL !. PRIVITI PRIN GEAM SE VEDE IARBA !, E VARA IN UCRAINA ?,IMAGINILE POT FI DE ORIUNDE.
    CARE AR FI INTERESUL RUSIEI PENTRU ACEST LABORATOR ??,NU ARE RUSIA DESEURI RADIOACTIVE DESTULE ?.
    BORCEA ,mai Stefane esti lautar ?,chiar dupa ureche iei orce sau la comanda pui din burta !,TE FACI DE RAS . TE-AI SCREMUT DOAR CA SA TE FACI DE RAS.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...